n

Pianomuziek uitvaart

Pianomuziek heeft altijd de kracht gehad om emoties te kanaliseren en betekenissen te versterken. Tijdens uitvaarten en begrafenissen kan live pianomuziek een extra dimensie toevoegen aan de ceremonie, waardoor het afscheid nog intiemer en persoonlijker wordt.

Pianist tijdens uitvaart pianomuziek crematie
Marian Schutte Fotografie

De keuze van pianomuziek tijdens een uitvaart

De keuze van muziek tijdens een uitvaart of begrafenis is een delicate taak. Muziek kan dienen als een emotionele drager van herinneringen en gevoelens die moeilijk onder woorden te brengen zijn. Het selecteren van pianomuziek die de overledene weerspiegelt en resonantie heeft met hun leven en persoonlijkheid, kan een eerbetoon zijn dat diep door de harten van de aanwezigen snijdt.

De keuze van pianomuziek voor een uitvaart kan variëren van nummers die speciaal waren voor de overledene, liedjes die betrekking hebben op hun levensreis, tot nummers die het thema van afscheid nemen omarmen.

Pianomuziek tijdens een crematie

Hieronder vind je enkele piano nummers die vaak gekozen worden voor uitvaarten en begrafenissen:

  • Everglow - Coldplay
  • River flows in you – Yiruma
  • I Giorni - Ludovico Einaudi
  • Memories - Maroon 5
  • Time to say goodbye - Andrea Bocelli
  • Canon in D – Johann Pachelbel
  • Mag ik dan bij jou - Claudia de Breij
  • You raise me up – Josh Groban
  • I'll Never Love Again - Lady Gaga
  • Het dorp – Wim Sonneveld

Live pianomuziek tijdens een uitvaart

Bij Luizter begrijpen we hoe belangrijk het is om een uitvaart of begrafenis te personaliseren. Onze professionele pianisten zijn ervaren in het uitvoeren van live pianomuziek tijdens deze intieme momenten. De aanwezigheid van live muziek brengt niet alleen troost, maar voegt ook een persoonlijk tintje toe aan het afscheid. Onze pianisten kunnen de gekozen nummers op gevoelige wijze vertolken, waardoor de emoties van het moment subtiel worden versterkt.

Het hebben van live pianomuziek tijdens verschillende momenten van de uitvaart kan een diepere impact hebben dan het afspelen van opgenomen muziek. Onze pianisten kunnen inspelen op de sfeer van het moment en de muziek aanpassen aan de emoties die op dat specifieke ogenblik spelen. Of het nu gaat om het begeleiden van binnenkomst, het moment van herdenking of het afscheid nemen, live pianomuziek voegt een menselijke en warme dimensie toe aan de plechtigheid.

Pianomuziek tijdens uitvaart begrafenis
Captured Life Fotografie

Live pianomuziek tijdens de uitvaart gecombineerd met korte fragmenten uit het leven

Om het afscheid nog unieker en persoonlijker te maken, bieden we bij Luizter de mogelijkheid van een 'Luizterverhaal'. Dit is een muzikale levensloop waarbij we stukjes uit het leven van de overledene combineren met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Dit narratieve element voegt diepte toe aan de herdenking en biedt een kans om het leven van de overledene te vieren.

Bij Luizter bieden we de mogelijkheid om het Luizterverhaal op te nemen. Deze opname kan later worden beluisterd door nabestaanden, waardoor de herinnering aan de ceremonie levend blijft en op elk gewenst moment opnieuw beleefd kan worden.

Een compleet afscheid met Luizter

Naast live uitvaartmuziek en het Luizterverhaal, bieden we ook de mogelijkheid om de gehele uitvaart, begrafenis of crematie te laten verzorgen door Luizter. Onze ervaren uitvaartsprekers kunnen een persoonlijke en respectvolle ceremonie leiden, waarbij muziek en woorden naadloos samenkomen om een afscheid te creëren dat recht doet aan het leven van de overledene.

"Dankzij jullie was de herdenkingsbijeenkomst een prachtige avond!"

Amissio Uitvaartverzorging
Uitvaart

Laat je inspireren

levensloop uitvaart
play
Luizter op een uitvaart
uitvaart levensloop vader
play
Uitvaart van mijn vader
uitvaart levensverhaal oma
play
Oma's aan de top
levensloop moeder uitvaart crematie
play
Wensen voor mijn afscheid
uitvaart natuur begraafplaats
play
Luizterverhaal Natuurbegraafplaats
levensloop video clip
play
Luizterverhaalclip

Agenda

15 Jun
za
Bruiloft
15:00 - 16:00
Zeeland
15 Jun
za
Bruiloft
13:00 - 14:00
Limburg
22 Jun
za
Bruiloft
14:00 - 15:00
Noord-Brabant
22 Jun
za
Bruiloft
17:30 - 18:15
Noord-Brabant