Luizterverhaal

Een Luizterverhaal is een luisterverhaal waarin memorabele momenten met woorden en muziek tot grote hoogte worden getild. Een ode waarin mensen bedankt en bezongen worden, waarin het leven en de liefde gevierd wordt. In uw eigen woorden, uitgevoerd door mensen (vertellers) die begrijpen wat het is om gevoelens te verwoorden en tot in het hart te raken.

Welkom bij het grootste muzikale cadeau dat je jezelf en je dierbaren geven kan!

Een Luizterverhaal kan over verschillende gebeurtenissen gaan:

  • Een liefdesverhaal,
  • een levensloop,
  • een bedrijfsjubileum,
  • een jaaroverzicht,
  • een geboorte,
  • de oprichting van een stichting,
  • het bedanken van familie, vrienden of een groep mensen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ondertussen hebben we meer dan 150 verschillende Luizterverhalen geschreven en verteld. Met steeds een ademloos publiek en lovende kritieken.

Origineel cadeau    Origineel bedankje     Trouwceremonie     Muzikale Levensloop

Oprecht, waargebeurd, soms aangrijpend en met een vleugje humor

Onze ‘Muzikale levensloop‘ is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

  • Yarden Afscheidsprijs 2017| Publieksprijs
  • European Funeral Innovation Award 2017| Nederland | Vakjuryprijs
  • European Funeral Innovation Award 2017 |Overall winner | België, Duitsland en Nederland

Waar komt Luizterverhaal vandaan?

Luizterverhaal is bedacht en ontwikkeld door Jolanda Bazen & Jörgen Versteeg van Luizter ®. Zij zijn de eersten en enigen in Europa. Bekijk de video en zie hoe het ooit begon…

Luizterverhaal breidt uit!

Al snel bleek het concept zo succesvol dat uitbreiding noodzakelijk was. De voorwaarde was en is nog altijd dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Daarom zijn er diverse audities geweest om de beste vertellers van het land te vinden. In 2018 is Luizterverhaal uitgegroeid tot een team van 7 vertellers en 4 pianisten.

Bekijk onderstaande video en ontmoet onze vertellers:

Luizterverhaal gaat internationaal!

De verhalen worden zowel in het Nederlands als in het Engels (Luizterstory) verteld. Zeker vanuit het bedrijfsleven worden Engelstalige Luizterverhalen veelvuldig aangevraagd. Voor een Destination Wedding is een Luizterverhaal de manier om de ceremoniespreker en ceremoniemuziek naadloos aan te laten sluiten. Dit jaar worden er Luizterverhalen verteld in Nederland, België, Italië, Spanje & Portugal.

De bruiloftervaring van Michel & Almira – 19 oktober 2018

“We waren op zoek naar iets wat onze bruiloft net dat extra mooie, intieme tintje zou geven en vonden dat terug in Luizter. Wij hebben de keuze gemaakt om Jörgen en Josje ons luizterverhaal te laten vertellen tijdens het diner. Oprecht één van de mooiste momenten van de dag. Het was een verrassing voor al onze gasten, maar ze waren van begin tot eind aandachtig aan het luisteren en genieten. Een verhaal vol mooie momenten met bijpassende nummers. Een moment vol emoties, herinneringen en vreugde.

Na onze bruiloft hebben wij vele positieve reacties mogen ontvangen. Wij zouden iedereen aanraden om een Luizterverhaal te overwegen. Het geeft net dat extra tintje aan de dag. Een moment waarin je iedereen om je heen op een mooie manier kunt bedanken en herinneringen kunt delen.

Jörgen en Josje, we hebben van jullie genoten!”

Michel & Almira
Trouwlocatie: Het oude Raedthuys – Woudrichem
Bron: Bruiloftervaring.nl

Luizterverhaal als openingsact VZHG congres 2018 – Provincie Zuid-Holland

“Luizter heeft tijdens het congres voor de Zuid-Hollandse bestuurders een prachtig luizter verhaal verteld over burgerparticipatie. Ondanks dat het lastig is een verhaal te maken over dit onderwerp, is het Luizter gelukt om de zaal hierin mee te nemen. Het publiek was zeer onder de indruk en enthousiast ontroerd. Men raakte er niet over uitgepraat en we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen na hun optreden. Wij raden Luizter zeker aan voor zakelijke doeleinden.” 

Chantal van Berkum, Gemeente Goeree Overflakkee

Openingsact congres Zandkunstenaar

Trouwen in het buitenland - live muziek - Destination wedding

Referentie bruidspaar in Spanje – Luizterceremonie (NL/ENG) – 20 september 2018

“Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Deze mensen zijn echt fantastisch! Als je een bruiloft wilt die anders is dan anders, dan moet je bij Luizter zijn. Wij hebben (omdat we in het buitenland wonen) als via de mail en FaceTime gedaan…en zelfs dan krijg je een resultaat waar je zelf maar ook al je gasten stil van worden.”

Anoniem
Bruiloft in Spanje
Trouwlocatie: Pueblo Acantilado in El Campello, Alicante
Trouwfotograaf: Anne Reitsma Fotografie

Bron: ThePerfectWedding.nl

Openingsact congres – Fotografenfestival 2018

“Niets dan lof voor Jörgen en Jolanda die met hun Luizterverhaal over Moment Design precies de juiste snaar wisten te raken bij de aanwezige fotografen op ons Fotografen Festival.
In een prachtig verhaal namen ze onze collega’s mee in de techniek die erop gericht is om echte emoties los te maken tijdens een fotosessie. Hoe mooi is het dan als je mensen ziet wegdromen, ziet lachen en dat er zelfs hier en daar een klein traantje weggeslikt wordt omdat de mensen geraakt zijn.

Bedankt voor een hele fijne samenwerking!”

Loes Rommens, Moment Design
Bron: Google recensie

Luizterverhaal fotografen festival

De bruiloftervaring van Bram & Chantal – 25 augustus 2018

“Luizter heeft op onze bruiloft ons liefdesverhaal op bijzondere wijze overgebracht door middel van een Luizterverhaal. Niet alleen wij maar ook de gasten hebben ontzettend genoten met een lach en een traan van de wijze waarop dit gedaan werd. De afwisseling tussen het verhaal en de perfect gekozen muziek maakte het een prachtige ceremonie. Heel bijzonder en een absolute aanrader voor iedereen die geen standaard ceremonie wenst! 

Bram & Chantal”
Trouwlocatie: Landgoed Groot Wansborn
Bron: ThePerfectWedding.nl

De bruiloftervaring van Sandra & Rob – 17 augustus 2018

“Wat hebben jullie onze verwachtingen overtroffen! Een prachtig Luizterverhaal met een lach en een traan, persoonlijk en liefdevol! Vele complimenten ontvangen van onze gasten. Prachtige stem van Jolanda en de mooie muzikale uitvoering van Jörgen. Een echte aanrader!”

Sandra & Rob
Trouwlocatie: Kasteel Bloemendal
Bron: Bruiloftervaring.nl

Luizterverhaal als verrassing voor een 60e verjaardag

“In december 2017 heb ik mijn partner voor zijn 60e verjaardag een Luizterverhaal cadeau gegeven. Vaak weet je niet wat te geven en nadat ik van een Luizterverhaal had mogen genieten tijdens een Roparun-bijeenkomst, was de keuze snel gemaakt.

Jolanda en Jorgen hebben aan de hand van onze input een prachtig persoonlijk verhaal neergezet, waar niet alleen wij maar ook alle aanwezigen diep van onder de indruk waren. Wat is het mooi om muziek te gebruiken om je gevoel en emoties uit te drukken! Dank jullie wel!”

Myra Lith
Bron: Google recensie

Luizterverhaal tijdens de zilveren bruiloft van Hans & Gijsje

Jörgen en Jolanda,


Kerstavond lijkt ons een goed moment om een recensie te schrijven van jullie optreden op ons zilveren huwelijksfeest. Jullie optreden was geweldig! De muziek lag als een warme deken over het feest en heeft bijgedragen aan de fantastische sfeer. Jullie muziek is achtergrondmuziek maar stijgt door zijn kwaliteit overal bovenuit! Jullie zijn opgemerkt, wij hebben van veel van onze gasten complimenten gekregen over jullie optreden. Jullie zijn integer, respectvol en weten je perfect aan te passen aan het gezelschap. Ook het Luizterverhaal is door Jolanda op een onvergetelijke manier verteld, prachtig begeleid door Jörgen op de piano. Wij hopen in de toekomst nog een keer een optreden van jullie te mogen bijwonen.
Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een gezond en muzikaal 2017 toe!”

Liefs Gijsje en Hans van der Heijden
Locatie: Echica Bistro Geldermalsen
Bron: Facebook recensie