n

Nederlandstalige begrafenis liedjes

Muziek speelt een belangrijke rol bij het herdenken en eren van de overledene, en Nederlandstalige liedjes kunnen hierin een bijzondere betekenis hebben. Bij Luizter hebben we een lijst opgesteld met de meest aangevraagde Nederlandstalige begrafenisliedjes.

Nederlandstalige begrafenis liedjes op een uitvaart
Koolen Photography

Waarom Nederlandstalige Uitvaartmuziek?

Muziek is een universele taal die emoties kan overbrengen en herinneringen kan oproepen. Nederlandstalige liedjes hebben vaak een diepgaande betekenis en kunnen aansluiten bij de specifieke gevoelens en ervaringen van de overledene. Het gebruik van Nederlandstalige uitvaartmuziek biedt troost en maakt het afscheid persoonlijk en intiem. Het herinnert ons aan de unieke persoonlijkheid van de overledene en de momenten die we samen hebben gedeeld. Doordat de afscheidsliedjes in het Nederlands zijn, kan iedereen de tekst begrijpen en opnemen. Dit komt vaak extra binnen. 

Nederlandstalige begrafenis liedjes begrafenis uitvaart muziek
play

Een inspirerende lijst van begrafenis liedjes in het Nederlands

Hieronder vind je een top 10 van de meest gespeelde liedjes bij het overlijden van een moeder. 

  • 1 minuut met jou - Jan Smit
  • Lieve mama – Edsilia Rombley
  • Adieu, vaarwel - Marianne Weber
  • Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato
  • De hemel is dichtbij - Simone Kleinsma
  • Dit pakt niemand ons meer af – Kim-Lian van der Meij
  • Ik mis je zo – Wil Tura
  • Toch hoor jij er altijd bij – Paul de Leeuw
  • Zo stil - BLØF
  • Zo zal het zijn – Rob de Nijs
Begrafenis liedjes in het Nederlands
Koolen Photography

Nederlandstalige begrafenisliedjes live gespeeld door Luizter

Luizter is een professioneel muzikaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van live muziek tijdens uitvaarten en begrafenissen. De aanwezigheid van Luizter tijdens een uitvaart wordt als zeer persoonlijk en troostrijk ervaren. Live muziek komt diep binnen en kan een emotionele verbinding creëren tussen de aanwezigen en de overledene. Daarom biedt Luizter de mogelijkheid om de favoriete Nederlandstalige liedjes van de overledene live te spelen tijdens verschillende momenten van de uitvaart. Deze persoonlijke touch maakt het afscheid nog intiemer en helpt bij het herdenken van de mooie momenten die gedeeld zijn.

Het Luizterverhaal: Een Muzikale Levensloop

Het team van Luizter begrijpt dat elk individu uniek is en dat elk leven een verhaal heeft. 

Om het afscheid nog unieker en persoonlijker te maken, biedt Luizter de mogelijkheid van een Luizterverhaal. Hierbij worden korte fragmenten uit het leven van de overledene verteld en afgewisseld met toepasselijke liedjes. Dit emotionele en muzikale verhaal neemt de aanwezigen mee op een reis door het leven van de overledene en biedt een troostende herinnering aan de bijzondere persoon die ze waren.

Het Luizterverhaal kan zelfs worden opgenomen, zodat nabestaanden het later kunnen beluisteren en koesteren als een waardevolle erfenis van liefde en muziek. Deze opname kan troost bieden in tijden van verdriet en fungeren als een blijvende herinnering aan de speciale band die ze met de overledene deelden.

"Luizter is geweldig! een fantastische manier om welk verhaal dan ook kracht bij te zetten. Stijlvol, deskundig, professioneel. Echt een aanrader!"

John Kremers
Uitvaart

Schakel Luizter in tijdens de uitvaart

Muziek heeft de kracht om emoties te uiten en herinneringen levend te houden. Nederlandstalige uitvaartmuziek biedt een bijzondere manier om afscheid te nemen van een geliefde en het leven te vieren met de muzikale erfenis die ze achterlaten. 

Wanneer je op zoek bent naar een troostrijk afscheid met betekenis waarvan alle aanwezigen de uitvaart of begrafenis nog jarenlang zullen herinneren, dan komt Luizter om de hoek kijken. Je kunt ons namelijk inhuren als uitvaartspreker om de gehele dienst te begeleiden. Daarnaast kunnen we ook de Nederlandstalige begrafenisliedjes live spelen tijdens de verschillende momenten van een uitvaart of een muzikale levensloop verzorgen.

Laat je inspireren

levensloop uitvaart
play
Luizter op een uitvaart
uitvaart levensloop vader
play
Uitvaart van mijn vader
uitvaart levensverhaal oma
play
Oma's aan de top
levensloop moeder uitvaart crematie
play
Wensen voor mijn afscheid
uitvaart natuur begraafplaats
play
Luizterverhaal Natuurbegraafplaats
levensloop video clip
play
Luizterverhaalclip

Agenda

15 Jun
za
Bruiloft
15:00 - 16:00
Zeeland
15 Jun
za
Bruiloft
13:00 - 14:00
Limburg
22 Jun
za
Bruiloft
14:00 - 15:00
Noord-Brabant
22 Jun
za
Bruiloft
17:30 - 18:15
Noord-Brabant