n

Liedjes begrafenis vader

Op zoek naar passende liedjes tijdens de begrafenis van je vader? Muziek speelt een belangrijke rol bij het afscheid nemen van een geliefde, en het vinden van de juiste nummers kan troost bieden en helpen bij het verwerken van het verdriet. Wij van Luizter hebben een lijst voor je opgesteld met passende uitvaartmuziek.

Muziek begrafenis vader uitvaart zangeres| Luizter
Koolen Photography

Het belang van muziek bij een uitvaart

Muziek heeft de kracht om gevoelens uit te drukken die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. Het kan herinneringen oproepen, troost bieden en verbondenheid creëren tussen mensen die samen rouwen. Bij het afscheid nemen van een vader is het kiezen van de juiste muziek daarom een belangrijk onderdeel van het proces. Je kunt hierbij kiezen uit muziek die zijn leven weerspiegelt, herinneringen oproept en emoties losmaakt. Maar ben je bijvoorbeeld als dochter je vader verloren, dan zijn er ook liedjes die gaan over het missen van een vader. 

liedjes begrafenis vader uitvaartmuziek
play

Afscheidsliedjes voor vader

Het kiezen van de juiste afscheidsliedjes voor je vader kan een emotionele taak zijn. Je wilt nummers selecteren die passen bij zijn leven, persoonlijkheid en de relatie die je met hem had. Hieronder volgt een lijst met suggesties voor afscheidsliedjes voor vader: 

  • Father & friend – Alain Clark
  • Papa - Stef Bos
  • Father & son - Cat Stevens/Ronan Keating
  • Bedankt voor alles - Kenny B
  • Fathers & daughters – Michael Bolton
  • Photograph – Ed Sheeran
  • See you again – Charlie Puth
  • Zo stil – BLØF
  • Bedankt mijn vriend – André Hazes
  • Hoe zeg ik jou gedag – Dean Lewis/Tessa Fillié
Muziek begrafenis vader uitvaart crematie | Luizter
Koolen Photography

Muziek tijdens uitvaart vader live gespeeld 

Bij veel uitvaarten wordt ervoor gekozen om de muziek af te laten spelen. Je geeft de gewenste nummers door aan de uitvaartverzorger en die zorgt ervoor dat er tijdens de begrafenis of crematie de liedjes worden afgespeeld.

Om de begrafenis of crematie van je vader unieker en persoonlijker te maken kun je ervoor kiezen om de muziek live tijdens de uitvaart te laten spelen. Wij van Luizter hebben dit al meerdere malen verzorgd. De favoriete muziek kan gespeeld worden op piano, met of zonder zang, bij binnenkomst van genodigden, tussen de speeches en tijdens de laatste groet. Dit geeft een extra persoonlijke en warme touch aan het afscheid.

De aanwezigheid van live muziek tijdens een uitvaart kan een diepgaand effect hebben op de aanwezigen. Het maakt de emoties intenser en biedt troost en steun in moeilijke tijden. Luizter begrijpt dit en zorgt ervoor dat de muziek perfect aansluit bij de sfeer en het karakter van de overledene. Wij kunnen de favoriete nummers van je vader spelen op de momenten die voor jou belangrijk zijn tijdens de uitvaartceremonie.

Vertel de levensloop van je vader met muziek

Om het afscheid nog unieker en persoonlijker te maken, biedt Luizter ook de mogelijkheid om live uitvaartmuziek te combineren met een muzikale levensloop. Dit wordt ook wel een Luizterverhaal genoemd. Tijdens het Luizterverhaal worden stukjes uit het leven van de overledene verteld, afgewisseld met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Dit creëert een bijzondere beleving waarbij de herinneringen aan je vader tot leven komen.

Het Luizterverhaal kan tijdens de uitvaart live worden uitgevoerd en maakt gebruik van de kracht van muziek en woorden om een eerbetoon te brengen aan je vader. Het vertellen van zijn verhaal door middel van muziek zal niet alleen troost bieden aan de aanwezigen, maar ook helpen bij het herinneren en vieren van zijn leven.

Bovendien is het mogelijk om het Luizterverhaal op te nemen, zodat je het later kunt terugluisteren en de herinneringen aan je vader levend kunt houden. Het is een waardevol aandenken dat je kunt delen met andere familieleden en vrienden die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.

Veel nabestaanden combineren live uitvaartmuziek bij Luizter met een muzikale levensloop. Alles is mogelijk. Zo kun je ons ook inschakelen als uitvaartspreker.

"Luizter heeft op indrukwekkende wijze de complete afscheidsceremonie begeleid van mijn vader"

M.J. van de Ven
Uitvaart

Maak de crematie muziek voor je vader persoonlijk 

Crematie muziek of begrafenismuziek hoeft niet alleen over afscheid te gaan. Het mag ook een artiest zijn of een bepaald nummer waar je vader graag naar luisterde of waar hij fijne herinneringen aan had. Bij Luizter kunnen we ieder liedje op ingetogen wijze spelen, waardoor elk liedje persoonlijk gemaakt kan worden. Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden en kunnen dit ook live van tevoren aan je laten horen. 

Laat je inspireren

levensloop uitvaart
play
Luizter op een uitvaart
uitvaart levensloop vader
play
Uitvaart van mijn vader
uitvaart levensverhaal oma
play
Oma's aan de top
levensloop moeder uitvaart crematie
play
Wensen voor mijn afscheid
uitvaart natuur begraafplaats
play
Luizterverhaal Natuurbegraafplaats
levensloop video clip
play
Luizterverhaalclip

Agenda

15 Jun
za
Bruiloft
15:00 - 16:00
Zeeland
15 Jun
za
Bruiloft
13:00 - 14:00
Limburg
22 Jun
za
Bruiloft
14:00 - 15:00
Noord-Brabant
22 Jun
za
Bruiloft
17:30 - 18:15
Noord-Brabant