n

Uitvaart muziek opa

Het afscheid nemen van een dierbare, zoals een geliefde opa, is een emotionele en uitdagende periode. Of je nu op zoek bent naar een liedje dat een speciale betekenis had voor je opa, een nummer dat past bij zijn leven, of gewoon liedjes over het afscheid nemen van een opa, we hebben een lijst samengesteld die je kan inspireren.

Uitvaart muziek begrafenis opa | Luizter
Koolen Photography

Liedjes tijdens de begrafenis van een opa zorgen bieden troost

Het afscheid nemen van een dierbare, zoals een geliefde opa, is een emotionele en uitdagende periode. Tijdens de begrafenis of uitvaart is het belangrijk om een sfeer te creëren die recht doet aan het leven en de persoonlijkheid van de overledene. Muziek speelt hierbij een essentiële rol, omdat het emoties kan oproepen, troost kan bieden en herinneringen kan ophalen. 

liedjes begrafenis opa uitvaartmuziek
play

Liedjes over opa of nummers die passen bij hem

Bij het kiezen van uitvaartmuziek voor je opa is het goed om te bedenken welke nummers belangrijk waren voor hem. Had hij een favoriet liedje dat hij altijd zong? Was er een bepaalde artiest waar hij fan van was? Of waren er liedjes die hem deden terugdenken aan speciale momenten in zijn leven? Deze persoonlijke touch kan de uitvaart nog betekenisvoller maken. Hieronder volgt een lijst met liedjes die je kunt overwegen voor de uitvaart van je opa:

  • Het dorp - Wim Sonneveld
  • M'n opa, m'n opa – Hetty Blok en Leen Jongewaard
  • Opa - Marco Borsato
  • Father & Son - Cat Stevens
  • Papa - Stef Bos
  • Laat me - Ramses Shaffy
  • Altijd zal ik van je houden - Toon Hermans
  • Zo zal het zijn – Rob de Nijs
  • Dat ik je mis - Maaike Ouboter
  • Father & friend - Alain Clark

Dit is slechts een kleine selectie van mogelijke liedjes die geschikt kunnen zijn voor de uitvaart van je opa. Het is belangrijk om te kiezen voor nummers die passen bij de persoonlijkheid en het leven van je opa of nummers die je doen herinneren aan hem. Het kan letterlijk over van alles gaan. Luizter kan alle muziek tijdens de uitvaart op ingetogen wijze live spelen, waardoor elk liedje persoonlijk gemaakt kan worden.

Live uitvaartmuziek tijdens de begrafenis of crematie

Bij Luizter begrijpen we het belang van persoonlijke en troostrijke uitvaartmuziek. Wij kunnen je helpen om deze liedjes ook live te laten spelen tijdens de begrafenis of uitvaart van je opa. De aanwezigheid van live muziek kan de emoties versterken en het afscheid nog persoonlijker maken. Wij zijn getraind om in te spelen op de sfeer en het moment, en kunnen de favoriete muziek van je opa op de juiste momenten ten gehore brengen. Denk hierbij aan de binnenkomst van de genodigde, na de speeches en tijdens de laatste groet.

Uitvaart muziek crematie opa | Luizter
Koolen Photography

De levensloop van je opa gecombineerd met muziek

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om live uitvaartmuziek te combineren met een muzikale levensloop, ook wel een Luizterverhaal genoemd. Dit unieke concept omvat het vertellen van stukjes uit het leven van je opa, afgewisseld met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Dit zorgt voor een persoonlijke en gedenkwaardige ervaring tijdens de uitvaart. Het Luizterverhaal kan zelfs opgenomen worden, zodat de nabestaanden het op een later moment kunnen beluisteren en herbeleven.

Een unieke en persoonlijke benadering: Het Luizterverhaal

Om de uitvaart nog unieker en persoonlijker te maken, biedt Luizter ook de mogelijkheid om live uitvaartmuziek te combineren met een muzikale levensloop. Dit wordt ook wel een Luizterverhaal genoemd. Tijdens het Luizterverhaal worden stukjes uit het leven van de overledene verteld en afgewisseld met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Dit zorgt voor een ontroerende en gedenkwaardige ervaring. Ook kun je samen met ons jouw speech omvormen tot een Luizterverhaal. 

Het Luizterverhaal kan zelfs worden opgenomen, zodat de nabestaanden het later kunnen terugluisteren en opnieuw kunnen ervaren. Op deze manier wordt het mogelijk om de herinneringen aan je oma levend te houden en te koesteren.

"De meerwaarde van een Luizterverhaal is dat mijn moeders levensloop met zoveel warmte en liefde overgebracht wordt dat zelfs mijn collega's die mijn moeder nog nooit gezien hadden hierna het gevoel hadden alsof ze haar wel persoonlijk hadden gekend."

Deborah van Loenen
Uitvaart

We staan voor je klaar

Het is begrijpelijk dat het organiseren van een uitvaart een emotionele en stressvolle periode kan zijn. Bij Luizter staan we klaar om je te ondersteunen en te begeleiden bij het kiezen en uitvoeren van de juiste muziek tijdens de uitvaart van je opa. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen een passend eerbetoon te creëren. We willen je graag helpen om een troostrijke en persoonlijke herinnering achter te laten aan je geliefde opa.

Laat je inspireren

levensloop uitvaart
play
Luizter op een uitvaart
uitvaart levensloop vader
play
Uitvaart van mijn vader
uitvaart levensverhaal oma
play
Oma's aan de top
levensloop moeder uitvaart crematie
play
Wensen voor mijn afscheid
uitvaart natuur begraafplaats
play
Luizterverhaal Natuurbegraafplaats
levensloop video clip
play
Luizterverhaalclip

Agenda

15 Jun
za
Bruiloft
15:00 - 16:00
Zeeland
15 Jun
za
Bruiloft
13:00 - 14:00
Limburg
22 Jun
za
Bruiloft
14:00 - 15:00
Noord-Brabant
22 Jun
za
Bruiloft
17:30 - 18:15
Noord-Brabant