Koolen-photography_7825_kl.jpg
Fotografie door: Koolen Photography

Binnenkort is het misschien wel de belangrijkste dag in je leven, je gaat trouwen. Voor veel mensen is dit de leukste dag van hun leven, voor andere een zware dag waar ze een grote leegte kennen. Wanneer je een dierbare hebt verloren kan het op een dag zoals deze een nog groter gemis zijn. Toch zijn er tal van manieren om dit grote gemis op te vangen. Hieronder vind je een aantal ideeën om een dierbare er toch nog een beetje bij te hebben 

 

Besteed aandacht aan een dierbare tijdens de ceremonie

Wij van Luizter hebben een luizterceremonie in het leven geroepen. Hierbij vertelt de Luizter-zangeres jullie liefdesverhaal met anekdotes & liedfragmenten uit bekende popsongs. Herinneringen aan jullie eerste ontmoeting, de eerste date en jullie mooiste avonturen. We nemen jullie en jullie gasten mee op een persoonlijke reis door jullie eigen unieke liefdesverhaal door middel van een verhaal in combinatie met zang. Ook tijdens een luizterceremonie hebben we vaker stil gestaan bij een overleden dierbare door middel van een combinatie tussen het vertellen van een verhaal en liedfragmenten. 

En trouwen? Zonder door hem weggegeven te worden? Je kon het je simpelweg niet voorstellen. En kijk je nu zitten. Prachtig als je bent met een fantastische vent naast je. Je vader zou gloeien van trots. Hij kijkt vanaf een andere plek met jullie mee.
 


Laat ballonnen op tijdens de ceremonie

Door balonnen op te laten stuur je enerzijds een symbool naar de hemel. Anderzijds is het een speciaal moment waarop je even tijd geeft om aan je dierbare te denken.

Plaats een foto of kaars

Door de kaars aan te steken krijg je nog meer het gevoel dat de overleden persoon aanwezig is. Ook kun je foto’s plaatsen op je trouwlocatie. Plaats de foto in een mooi lijstje of maak een canvasdoek die je ergens weg zet. Ook kun je een hoekje creëren met foto’s en kaarsen. Hier kunnen aanwezigen dan langs lopen na de ceremonie om zo je dierbare extra te herinneren. Zo zijn je dierbaren er altijd bij. 

Laat een stoel leeg op de eerste rij

Een bruiloft in een mooie volle kerk, de familie op de eerste rij, maar wat doe je met de stoel van een dierbare die er niet meer is? Laat voor deze dierbare een stoel vrij. Zij horen er inmiddels ook bij. Plaats er een foto op of een persoonlijk item, zodat ze er echt bij zijn.

Smelt een ring van een dierbare om tot trouwring

De ringenoverhandiging is een belangrijk moment waarbij je iets van de overledene kan terugbrengen. Laat bijvoorbeeld de ring van een overleden dierbare omsmelten tot je trouwring. Zo is de persoon er toch bij en geef je een duidelijk signaal dat je hem of haar niet bent vergeten. Let the beautiful memories fill your heart and let them be with you.

Trouwen, een onvergetelijk moment maar tegelijk een leegte