Muzikale levensloop

Luizterverhaal muzikale levensloop header.jpg


De zoektocht naar woorden bij een afscheid is altijd erg moeilijk. Wanneer u zelf een toespraak wilt houden bij een begrafenis of bij een crematie is het vaak nog moeilijker om deze woorden uit te spreken. Wij van Luizter kunnen u hierbij helpen. Wij helpen u bij het vertellen van een mooi en warm verhaal, wat eer doet aan het mooie en bijzondere leven van uw verloren dierbare. Dit doen wij door middel van een Muzikale Levensloop.
 

Bijzondere toespraak bij een begrafenis of crematie

Onze video's

 • Levensdocument Youri Mom

 • Oma's aan de top

  Luizterverhaal uitvaart

 • Jij woont in mijn hart

  Luizterverhaal uitvaart

 • Somewhere over the rainbow

  Luizterverhaal uitvaart

 • Afscheid van een moeder

  Luizterverhaal uitvaart

 • Herinneringen aan mama

  Luizterverhaal uitvaart

pianist bij crematie uitvaart.jpg
Fotografie door: Marian Schutte photography & writing

Muzikale levensloop van Luizter

Een Muzikale Levensloop van Luizter geeft precies weer wat u belangrijk vindt en over wilt brengen tijdens een toespraak op een begrafenis of bij een crematie. Dit gebeurt met de juiste woorden, de mooiste muziek en het diepste gevoel. Een Muzikale Levensloop is een nieuwe variant op de traditionele levensloop. In onze Muzikale Levensloop ‘vieren we het leven’ door herinneringen te vertellen en te bezingen. Een waar troostcadeau voor alle aanwezigen.


Stel uw vraag via ons contactformulier, email, telefoon of WhatsApp. Wij geven binnen 1 uur een reactie, tenzij we aan het optreden zijn, dan hoort u uiterlijk binnen 4 uur van ons terug.
 

Foto door State of Dreaming Films - 2.jpg

Uw uitvaartspreker

Wij van Luizter zijn als het ware uw uitvaartspreker. U deelt met ons in een voorgesprek de memorabele momenten uit het leven van uw dierbare. We helpen u herinneringen te kiezen die voor u de grootste waarde hebben. Daarna verwerken we uw bijdrage tot een persoonlijk levensverhaal. Hierbij zoeken we toepasselijke liedfragmenten uit bekende en geliefde liedjes. Als uitvaartspreker combineren we als het ware spraak en zang.

Een ongelofelijke en fantastische performance. Jolanda en Jürgen hebben op een zeer passende wijze een persoonlijke muzikale invulling gegeven aan een herdenkingsdienst. Niet alleen haar warme stem, maar ook de fantastische muzikale begeleiding hebben het meer dan persoonlijk voor ons gemaakt. Met vijf sterren doen we jullie eigenlijk tekort

L. Jeukens
Muzikale Levensloop Luizterverhaal uitvaart crematie-9600.jpg
Fotografie door: Marian Schutte photography & writing

Intiem en ontroerend

De combinatie van het gesproken woord, de zang en de pianoklanken raakt niet alleen het hart, maar ook de ziel. Het verhaal dat zo intens gesproken en gezongen wordt, komt hierdoor op gevoelsniveau bij de aanwezigen binnen. Wij als uitvaartspreker zorgen voor een intiem en ontroerend onderdeel van het afscheid, dat bij alle aanwezigen lang zal bijblijven en hen zal troosten. Door de emotionele (h)erkenning kan een Luizterverhaal bijdragen aan het rouwproces. Binnen enkele dagen kunnen we het levensverhaal van uw dierbare schrijven. Daarnaast kunnen we een live audio-opname maken, die u later nog zo vaak als u wilt kunt beluisteren. Voor meer informatie over onze werkwijze kunt u hier terecht.

Ik en mijn zus zagen een filmpje van Rico Verhoeven voorbij komen en wisten meteen dat wij dit ook wilden op de begrafenis van onze moeder. De meerwaarde van een Luizterverhaal is dat mijn moeders levensloop met zoveel warmte en liefde overgebracht wordt dat zelfs mijn collega’s die mijn moeder nog nooit gezien hadden hierna het gevoel hadden alsof ze haar wel persoonlijk hadden gekend. Ik ben verschrikkelijk blij dat wij de keuze hebben gemaakt want elke keer als ik de behoefte heb luister ik naar het verhaal en geeft mij dat zoveel voldoening. De warmte en betrokkenheid geeft aan dat het gedaan wordt vanuit het hart. Ook zoveel complimentjes ontvangen na de uitvaart. Ik kan het iedereen aanraden. Een hele mooie herinnering die ik kan terug luisteren wanneer ik maar wil. Bedankt Luizter jullie waren geweldig!

Deborah van Loenen

Uitvaartspeech in de vorm van een Muzikale Levensloop

Een toespraak op een begrafenis of terwijl een uitvaartspeech wordt door Luizter uitgevoerd in de vorm van een muzikale levensloop. Wij van Luizter hebben inmiddels al vele uitvaartspeeches mogen geven. Onze muzikale levensloop is zelfs bekroond met 3 bijzondere prijzen:

 • Winnaar Yarden Afscheidsprijs 2017 | Publieksprijs
 • Winnaar European Funeral Innovation Award 2017 | Nederland | Vakjuryprijs
 • Winnaar European Funeral Innovation Award 2017 | Overall winner | België, Duitsland en Nederland
 • Winaar Dutch Funeral Award 2022 | Vernieuwend afscheidnemen 

Onze verteller Jolanda Bazen is ook beschikbaar als woorddienstbegeleider.
Ook verzorgen we live muziek tijdens: uitvaart en condoleance en herdenkingsceremonie.