Luizterceremonie

Maak jullie trouwceremonie nog persoonlijker!

Check the date      Stel uw vraag

Tijdens een Luizterceremonie verzorgt Luizter niet alleen de live muziek. We vertellen ook jullie verhaal op een persoonlijke manier, waarbij je zelf input kunt geven en, als je dat wilt, van te voren kunt lezen wat er gezegd gaat worden. Zo hoef je niet af te wachten tot een paar weken van te voren welke buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand jullie persoonlijk liefdesverhaal zal gaan vertellen tijdens de trouwceremonie. Een Luizterverhaal past perfect in de trouwceremonie, maar ook tijdens het trouwdiner of als originele openingsact van het trouwfeest.

De Luizter-zangeres (verteller) vertelt jullie liefdesverhaal met anekdotes & liedfragmenten uit bekende popsongs. Herinneringen van hoe jullie zijn opgegroeid, bijzondere vriendschappen,  jullie eerste ontmoeting, de eerste date, gezamenlijke avonturen, het aanzoek tot aan de bruiloft zelf. We nemen jullie en jullie gasten mee op een persoonlijke reis door jullie eigen unieke liefdesverhaal.

Luizterceremonie Tom & Marin Luizterverhaal

foto door Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie.

Bedank de mensen die voor jullie speciaal zijn!

In de Luizterceremonie kunnen we ook, namens jullie, met woorden en muziek de belangrijkste mensen in jullie leven bedanken. Een mooi voorbeeld van het oprecht bedanken zie je in onderstaande video waarin Monique haar moeder bedankt:

Werkwijze Luizterceremonie: drie mogelijkheden

1. Benoeming tot BABS voor één dag.

In veel gemeentes kan iedereen voor één dag benoemd worden tot BABS. Dan kan de zangeres / verteller van Luizter voor één dag benoemd worden, en jullie in die hoedanigheid officieel trouwen.

De kosten voor ‘benoeming tot trouwambtenaar voor 1 dag’ zijn in iedere gemeente verschillend. Deze kosten zijn niet in onze prijzen opgenomen en worden rechtstreeks aan de gemeente betaald.

2. Met een officiële babs, die alleen het ja-woord doet en een handtekening zet.

Er zijn ook gemeentes waar degene die voor één dag tot BABS wordt benoemd, al wel benoemd en beëdigd moet zijn in een andere gemeente. In dat geval moet er een officiële BABS van de gemeente aanwezig zijn die vaststelt dat jullie vrijwillig elkaar het ja-woord geven en een handtekening zet onder de trouwakte. Dat is nodig omdat onze Luizter-zangeressen / vertellers niet (officieel) als trouwambtenaar benoemd en beëdigd zijn.

De kosten voor de trouwambtenaar van de gemeente, zijn in de trouwleges die jullie aan de gemeente betalen opgenomen.

3. Een symbolische huwelijkssluiting met alles erop en eraan.

Op een eerder moment officieel trouwen en op jullie trouwdag

Daardoor verschilt per gemeente of zij een wettelijk huwelijk mogen voltrekken. Symbolisch, zoals tegenwoordig al veel trouwceremonies plaatsvinden, kan het vanzelfsprekend overal. Dat scheelt doorgaans ook aanzienlijk in de gemeentelijke kosten en extra benoemingskosten. Voor de gasten is er visueel geen verschil. We verzorgen de Luizterceremonie compleet met jawoord en tekenen trouwakte! Het zetten van de handtekening met de officiële ambtenaar heeft dan in een eerder stadium al plaatsgevonden.

Een Luizterceremonie is echt maatwerk waarmee we het extra persoonlijk maken. Gemiddeld is onze voorbereiding 3 werkdagen exclusief het optreden zelf. We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wanneer jullie vervolgens besluiten de Luizterceremonie te boeken, volgt een afspraak voor het persoonlijk interview. Hierin gaat onze verteller op zoek naar jullie liefdesverhaal met leuke anekdotes. Vanuit het interview schrijven we dan jullie verhaal, waarna jullie ruim voor jullie trouwdag controleren of het allemaal klopt en naar jullie zin is. Daarna studeren we het zo in dat de piano, spraak en zang perfect op elkaar afgestemd zijn. Wanneer er geen officiële trouwambtenaar aanwezig is, is onze voorbereiding aanzienlijk langer, waardoor er ook een andere prijs gehanteerd wordt.

Luizterverhaal op film vastgelegd
De films op deze pagina zijn gemaakt door het team van ‘State of Dreaming’. Zij hebben eerder ook de Luizterverhalen van o.a. Rico Verhoeven & Roparun gefilmd en bewerkt. Dit duo verstaat de kunst van verhalen vertellen met beeld. Meer informatie over het verfilmen van jullie Luizterverhaal vind je op de website van State of Dreaming Films.

Luizterceremonie (waarbij een (gemeentelijke) babs het huwelijk sluit): € 1.895,-*
Luizterceremonie (waarbij de Luizter-zangeres het huwelijk sluit): € 2.295,-*

Luizterverhaal tijdens receptie, diner of trouwfeest: vanaf €1.695,-

*Bovenstaande prijzen zijn inclusief Luizterverhaal, live liedjes op meerdere momenten van de trouwceremonie, elektrische minivleugel en design geluidsinstallatie (smalle zuiltjes). De gemeentelijke trouwleges & eventuele benoemingskosten zijn niet in bovenstaande prijzen opgenomen. Informeer bij de betreffende gemeente naar de deze kosten.

In onze agenda vind je de data waarop we reeds geboekt zijn. Luizter bestaat uit 2 duo’s en kan daarom meerdere optredens op dezelfde dag verzorgen.

Vraag informatie aanVraag offerte aan

De bruiloftervaring van Bram & Chantal – 25 augustus 2018

“Luizter heeft op onze bruiloft ons liefdesverhaal op bijzondere wijze overgebracht door middel van een Luizterverhaal. Niet alleen wij maar ook de gasten hebben ontzettend genoten met een lach en een traan van de wijze waarop dit gedaan werd. De afwisseling tussen het verhaal en de perfect gekozen muziek maakte het een prachtige ceremonie. Heel bijzonder en een absolute aanrader voor iedereen die geen standaard ceremonie wenst! 

Bram & Chantal”
Trouwlocatie: Landgoed Groot Wansborn
Bron: ThePerfectWedding.nl

De bruiloftervaring van Brian & Shari – 18 augustus 2018

“Wat jullie doen is magisch. Onze trouwceremonie op 18.08.2018 was meer dan geweldig dankzij jullie. Het hele verhaal klopte en de muziek erbij het was helemaal compleet. Onze gasten hadden nog nooit zoiets gezien. Onze eeuwige dank voor het zo bijzonder maken van onze mooiste dag. Zojuist de audio beluisterd en alles kwam weer even voorbij. Zouden wij jullie aanbevelen? Nou een dikke vette YES!!!!

Brian & Shari”
Trouwlocatie: Lommerrijk Rotterdam
Bron: Facebook aanbeveling

De bruiloftervaring van Sandra & Rob – 17 augustus 2018

“Wat hebben jullie onze verwachtingen overtroffen! Een prachtig Luizterverhaal met een lach en een traan, persoonlijk en liefdevol! Vele complimenten ontvangen van onze gasten. Prachtige stem van Jolanda en de mooie muzikale uitvoering van Jörgen. Een echte aanrader!

Sandra & Rob”
Trouwlocatie: Kasteel Bloemendal
Bron: Bruiloftervaring.nl

De bruiloftervaring van Noortje & Joost – 14 juli 2018

“Luizter heeft ervoor gezorgd dat onze bruiloft extra emotionele waarde door hun toevoeging tijdens de ceremonie, receptie en het diner met een prachtig Luizterverhaal. Al onze gasten en uiteraard wij zelf zijn super trots dat Luizter op onze bruiloft was.

Noortje & Joost”
Trouwlocatie: Slot Moermond
Bron: Bruiloftervaring.nl

De bruiloftervaring van Ivo & Esther – 7 juli 2018

“Luizter is de avond begonnen met een Luizterverhaal. Ze hebben de gasten meegenomen in ons liefdesverhaal. Heel erg mooi gedaan, met een lach en een traan. Jolanda heeft een prachtige stem die je meteen raakt en Jorgen begeleidt het prachtig op de piano! Onze gasten waren ook erg te spreken over hun optreden! Luizter heeft er mede voor gezorgd dat het een onvergetelijke dag voor ons is geworden!! Wij kunnen ieder bruidspaar Luizter aanraden!!

Liefs Ivo en Esther”
Trouwlocatie: Beachclub 8 – Rockanje
Bron: ThePerfectWedding.nl

De bruiloftervaring van Marylou & Sander – 29 juni 2018

“Afgelopen 29 juni zijn wij getrouwd. En hebben wij onze gasten, en onszelf, getrakteerd op een prachtig luizterverhaal. En wauw, wat was het mooi! Er zijn heel wat traantjes gevloeid, zelfs bij de stoerste mannen.

Na aanleiding van onze gesprekken is er een heel persoonlijk en mooi verhaal geschreven door Roosje. Met passende en mooie liedjes. En op onze dag zelf werd het prachtig voorgedragen en gezongen door Josje. Helaas moest Roosje vanwege ziekte afhaken maar dit werd meer dan goed opgelost door Josje. In samenhang met het prachtige pianospel van Dennis, werd dit luizterverhaal meer dan we er van verwacht en gehoopt hadden.

Er hangt een prijskaartje aan maar wij vonden het het zeker waard! Het gaf onze dag echt een extra dimensie.

Marylou & Sander”
Bron: Bruiloftervaring.nl

Luizterceremonie trouwceremonie Luizter Luizterverhaal

De bruiloftervaring van Tom & Marin – 29 juni 2018

“Op een trouwbeurs kwamen wij Jolanda en Jorgen van luizter tegen. Wauw we waren gelijk verkocht. Het pianospel en de zang, de teksten, alles bij elkaar was in onze ogen precies wat wij zochten voor onze bruiloft. Na overleg met Jolanda en Jorgen besloten we er een luizterceremonie van te maken. Na een prettig skypegesprek en een mailtje heen en weer hebben ze alle verwachtingen meer dan waard gemaakt. De communicatie vooraf verliep heel prettig en er werd alles aan gedaan om onze wensen in het luizterverhaal te laten terug komen. Na de ceremonie kwam iedereen naar ons toe om te vertellen hoe ontroerend en bijzonder het was en daar kunnen we ons helemaal bij aansluiten. Het heeft onze ceremonie heel speciaal en persoonlijk gemaakt. Wij zouden Luizter bij iedereen aanraden.

Heel erg bedankt voor onze nooit te vergeten luizterceremonie! 

Tom & Marin”
Trouwlocatie: De schone lei – Rotterdam
Trouwfotograaf: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

De bruiloftervaring van Wouter & Margo – 23 juni 2018

“Jolanda en Jorgen hebben voor ons een luizterceremonie verzorgd. Alles klopte, de sfeer, de liedjes, de mooie persoonlijke woorden en de witte vleugel maakte het plaatje compleet. We hebben er veel positieve reacties op gehad en de manier waarop er verteld werd heeft veel mensen geraakt. 
Bedankt voor jullie mooie bijdrage aan onze prachtige dag.

Wouter & Margo”
Trouwlocatie: Landgoed de Weerdbeemden – Kessel
Bron: Bruiloftervaring.nl

De bruiloftervaring van Kinzi & Frank – 15 juni 2018

“Luizter was echt een mooie aanvulling op onze dag en gaf de ceremonie een speciaal tintje. Jörgen en Jolanda waren erg betrokken en hebben dit prachtig ingevuld.

Kinzi & Frank”
Trouwlocatie: Kasteel Henkenshage
Bron: theperfectwedding.nl

De bruiloftervaring van Shirly & Patrick – 2 juni 2018

“Geweldige Luizterceremonie gehad dankzij Jolanda en jorgen super enthousiaste reacties gehad. Vanaf moment 1 fijn contact laagdrempelig ze komen met eigen ideeën en laten we die stem en het piano spel niet vergeten wat een talent springen op elk juiste moment in en super fijn om naar te luisteren.

Hoogtepunt van de dag en echt een grote toevoeging aan onze bruiloft. Jorgen en Jolanda nogmaals super bedankt nogmaals en we houden jullie in de gaten!!!!!

Groetjes Shirly en Patrick”
Trouwlocatie: Intell Hotel – Rotterdam
Bron: theperfectwedding.nl

De bruiloftervaring van Petra & Mitch – 25 mei 2018

“Luizter heeft onze trouwdag compleet gemaakt! De muziek bij de ceremonie en receptie verzorgt en een prachtig Luizterverhaal! Het maakt je dag nog persoonlijker en iedereen vond het geweldig en zulke lieve mensen, bedankt!

Petra & Mitch”
Trouwlocatie: Brasserie de Berk

De bruiloftervaring van Sanne & Vincent – 12 mei 2018

“Mede door Luizter is onze trouwdag een dag geworden om nooit meer te vergeten. Een echte aanrader dus!

Sanne & Vincent”
Trouwlocatie: Finley Het Witte Huis – Loosdrecht
Bron: theperfectwedding.nl

De bruiloftervaring van Jeroen & Colinda – 11 mei 2018

“Het team van Luizter is helemaal top! Colinda en ik hebben lang nagedacht wat we wilden en bij toeval kwamen we bij Luizter terecht. Nadat ze tijdens een open trouwlocatie dag aanwezig waren hebben we al snel een afspraak gepland. Op een later tijdstip hebben we thuis op de bank bij Jorgen en Jolanda een gesprek gehad over wat we wilden. Hier wist Jolanda ons voor het eerst te ontroeren met haar geweldige stem. Al snel waren we er helemaal uit! Ondanks dat we daarna nog 633 keer van plan zijn gewijzigd bleef het voor Luizter geen enkel probleem om zich naar onze wensen aan te passen. Ik kan niet anders dan Luizter aanraden

Jeroen & Colinda”
Trouwlocatie: De Arendshoeve – Bergambacht
Trouwfotograaf: Merel Shoot iT!
Bron: Perfectwedding.nl

bruiloftervaring luizter

De bruiloftervaring van Maarten & Leonie – 13 april 2018

“Wát een geweldige, persoonlijke Luizterceremonie hebben wij gehad dankzij Jörgen en Jolanda en hun (ons :)) Luizterverhaal. Niets dan complimenten gehad van alle aanwezigen. Commentaren van prachtig, gevoelig tot aan de meest emotionele en persoonlijke ceremonie die men meegemaakt heeft! Voor ons een absoluut hoogtepunt op onze prachtige dag en we kunnen het iedereen vanuit de grond van ons hart aanbevelen. Van voorbereiding tot uitvoering en achteraf…. hélemaal af!
Ook de muziek tijdens de borrel was geweldig. Sfeervol, aanwezig zonder te aanwezig te zijn… genieten!
Twijfel je nog? Niet doen… Luizter maakt je trouwdag echt af.

Maarten en Leonie”
Trouwlocatie: Kasteel van Rhoon
Bron: Bruiloftervaring.nl

De bruiloftervaring van Rob & Nicole – 22 december 2017

“De bruiloftervaring van Rob & Nicole – Lieve Jorgen en Jolanda, mede dankzij jullie hebben wij een sprookjesceremonie gehad op onze bruiloft afgelopen vrijdag! Het luizterverhaal was zo mooi, ontroerend en bijzonder! Alle mensen waren zo onder de indruk!!!!!  Bedankt!!!

Rob & Nicole”
Trouwlocatie: Hoeve Klein-Zundert

De bruiloftervaring van Attay & Annemiek – 28 oktober 2017

“Luizter heeft onze trouwceremonie onvergetelijk gemaakt. Het was zo bijzonder om ons verhaal te delen met alle gasten en onze families te bedanken. Iedereen was verrast en ontroerd. Zelfs de gasten die geen Nederlands spraken. Ze voelden de emotie. De combinatie van de mooie woorden, de perfecte piano muziek en de korte fragmenten zang zijn subliem. De gasten hoorden en voelden waarom wij elkaars man en vrouw willen zijn en waar we vandaan komen. Dat heeft voor een prachtige verbinding gezorgd, de beste start voor een feestelijke intieme dag en een liefdevol intens huwelijk. Nogmaals, heel veel dank!

Attay & Annemiek”
Trouwlocatie: Explore – Muiden

De bruiloftervaring van Esther & Mark – 7 oktober 2017

“Op 7 oktober 2017 zijn wij getrouwd op een prachtige locatie in het bos van Amerongen. Het enigste waar wij ons zorgen over maakte was de ceremonie. Wij wilde geen ceremonie waar iemand wat vertelde daarna de ringen laat komen en daarna weer weg gaat. Wij wilde onze gasten ons liefdes verhaal vertellen en door Luizter was dit mogelijk. Ons leven, ons liefdes verhaal werd op een prachtige manier verteld door Roosje en elke gebeurtenis werd door muziek kracht bij gezet door prachtige zang van Roosje en fantastisch piano spel door Arjan. De mensen en familie die deel uit maakte van onze bruiloft voelde zich verbonden aan ons verhaal. Dit gaf een gevoel van intensiteit en geluk. Mocht je jouw liefdes verhaal willen laten vertellen ondersteund door je eigen muziek en dat live gespeeld dan is Luizter de ideale oplossing en gegarandeerd succes. Dank dat jullie onze trouwdag onvergetelijk hebben gemaakt.

Liefs Mark en Esther van Leeuwen Verberg”

Luizterceremonie met Roosje & Dennis

De bruiloftervaring van Corné & Monique – 27 mei 2017

“We wilden een persoonlijke ceremonie; geen algemeen verhaal over de liefde, maar óns verhaal. Dennis en Roosje vertelden ons Luizterverhaal. Een lach en een traan; de juiste woorden, prachtige muziek. Het was fantastisch!

Corné & Monique”
Trouwlocatie: Het Houtse Meer
Trouwfotograaf: Guy van der Locht (Video Foto Service)

Vraag offerte aanMaak een afspraak


Luizter - Liefdesverhaal 9.9 uit 36 ervaringen