n

Ceremonie liedjes

Muziek tijdens de bruiloft ceremonie speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer. Dit vormt de soundtrack van jullie ceremonie en kan de emoties van het moment versterken, jullie verhaal vertellen en een blijvende indruk achterlaten op jullie en jullie gasten. We hebben een aantal toepasselijke liedjes in een lijst gezet.

De juiste muziek voor jullie trouwceremonie kiezen

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van de juiste muziek is de sfeer die je wilt creëren. Wil je een romantische en intieme ambiance of juist een levendige en vrolijke stemming? Stem de muziek af op jullie persoonlijkheden en de stijl van de bruiloft. Denk hierbij aan instrumentale stukken, vocale nummers of zelfs een combinatie van beide.

Daarnaast is het belangrijk om de verschillende momenten van de huwelijksceremonie in overweging te nemen. Voor de binnenkomst van de bruid en de bruidegom kun je kiezen voor een prachtig nummer dat de verwachting en opwinding weergeeft. Tijdens het jawoord kun je kiezen voor een nummer dat de liefde tussen jullie symboliseert. Bij het tekenen van de trouwakte kun je kiezen voor een rustig en emotioneel nummer. En voor de afsluiting van de ceremonie kun je kiezen voor een vrolijk en feestelijk nummer om jullie huwelijk te vieren.

Populaire ceremonieliedjes

Luizter helpt je graag met het maken van bepaalde keuzes en het vertalen van jullie liefdesverhaal in teksten en melodieën. Om alvast inspiratie op te doen hebben we onderstaand enkele passende trouwceremonie muziek sferen geschetst per moment van de ceremonie.

  • A thousand years - Christina Perri
  • Dromen in kleur – Suzan & Freek
  • I loved her first – Heartland
  • I can't help falling in love – Elvis Presley
  • Jij bent de liefde - Maan
  • You are the reason – Calum Scott
  • Best part of me – Ed Sheeran
  • Butterfly kisses – Bob Carlisle
  • Always remember us this way - Lady Gaga
  • Wees zuinig op mijn meissie - André Hazes

Momenten waarop muziek gespeeld wordt tijdens de huwelijksceremonie

Binnenkomst bruidegom | Live muziek trouwceremonie
Marlies Dekker Fotografie

Binnenkomst bruidegom

Komt de bruidegom alleen aangelopen of samen met kinderen, een van de ouders of een beste vriend. Hier past een stoer lied of soms ook een deel van het lied waarop zijn bruid of bruidegom aankomt.

Binnenkomst bruid | Live muziek trouwceremonie
Door Danny

Binnenkomst bruid

Wordt de bruid weggegeven? Dat kan door een van de ouders, kinderen of een goede vriend of vriendin. Meestal spelen we hier trouwceremoniemuziek in een sprookjesachtige versie.

Muziek na het jawoord tijdens trouwceremonie Luizter
Studio Damon

Na het jawoord

Vlak na het jawoord, tijdens de kus is een mooi muziekmoment om jullie liefde te laten ankeren. Als jullie dit lied over 25 jaar op de radio horen, dan staan jullie weer stil bij dit unieke moment. 

Trouwceremonie muziek tijdens tekenen trouwakte
Koolen Photography

Tekenen trouwakte

Tijdens het tekenen van de trouwakte zorgt live muziek voor een warme deken over het moment. Subtiel op de achtergrond geeft het precies de juiste sfeer terwijl de getuigen een voor een naar voren geroepen worden.

Ceremoniespreker bruiloft met kinderen
Vrouwenhof Fotografie

Afsluiting trouwceremonie

Het jawoord is gegeven, de trouwakte is getekend, tijd voor een volgend accent op jullie trouwdag. Het bruidspaar of de gasten lopen als eerste weg onder een vrolijk slotlied.

Christelijke liederen bruiloft ceremonie kerk | Luizter
Dick van der Veer Fotografie

Muziek kerkelijk huwelijk

Trouwen jullie ook voor de kerk? Dan bieden we een passend repertoire dat aansluit op de kerkelijke inzegening.

Roosje Hendrickx ceremoniespreker Luizter Luizterceremonie
Jasmijn Fleur fotografie

Zangeres op jullie bruiloft

Zoeken jullie een zangeres op jullie bruiloft? Wij inspireren jullie graag!

Live muziek & ceremoniespreker ineen

Live muziek tijdens de bruiloft ceremonie

Het toevoegen van live muziek aan jullie trouwceremonie brengt een onschatbare meerwaarde met zich mee. Het zorgt voor een extra dosis magie, emotie en authenticiteit. In tegenstelling tot het afspelen van opgenomen muziek, creëert live muziek een unieke sfeer die rechtstreeks uit het hart van de muzikanten komt. Dit maakt jullie ceremonie extra bijzonder en onvergetelijk.

De meerwaarde van live muziek ligt niet alleen in de prachtige muziek die de ruimte vullen, maar ook in de interactie tussen de muzikanten en het publiek. De muzikanten kunnen de sfeer aanvoelen en daarop inspelen, waardoor ze de emoties van het moment perfect kunnen vertalen in hun muziek. Dit zorgt voor een intense verbinding en betrokkenheid bij zowel het bruidspaar als de gasten.

Luizter is een goede partner wanneer jullie live muziek tijdens jullie huwelijksceremonie willen. Wij hebben een breed muzikaal repertoire en kunnen zich aanpassen aan jullie specifieke wensen en voorkeuren. We kunnen ieder trouwliedje voor jullie spelen en in verschillende stijlen.

Jullie liefdesverhaal afgewisseld met toepasselijke muziek

Bij Luizter heb je de unieke mogelijkheid om live muziek te combineren met een persoonlijk verhaal, speciaal voor jullie als bruidspaar. Met onze expertise en passie voor muziek en emotie, creëren ze een onvergetelijk Luizterverhaal dat tijdens de trouwceremonie wordt verteld en begeleid met live muziek. Dit is een bijzondere toevoeging die de ceremonie een persoonlijk en intiem karakter geeft. Het Luizterverhaal is een speciaal geschreven verhaal dat de hoogtepunten van de liefdesgeschiedenis van jullie als bruidspaar vertelt. Het wordt op een meeslepende en emotionele manier vertaald, ondersteund door prachtige live bruiloft ceremonie muziek. Samen met jullie stemmen we het verhaal en de muziek geheel op maat af.

Daarnaast biedt Luizter nog een bijzondere dienst: we zijn ook in te huren als trouwambtenaar. Met ons enthousiasme en ervaring zorgen we voor een unieke huwelijksceremonie die helemaal aansluit bij jullie als bruidspaar. We brengen niet alleen de wettelijke aspecten over, maar voegen ook onze creativiteit en muzikaliteit toe om een buitengewone trouwceremonie te creëren.

Met Luizter wordt jullie trouwdag een onvergetelijke ervaring, waarbij muziek en emotie samenkomen. Het Luizterverhaal met live muziek en de mogelijkheid om ons als trouwambtenaar in te schakelen, zorgen voor een bijzondere en persoonlijke ceremonie die niemand ooit meer gaat vergeten.

"Wat een fantastische ervaring tijdens onze bruiloft. Iedereen had/heeft het erover. Van intake, tot verhaalvorming, tot uitvoering. Perfect."

Tini Bosch
Bruiloft

Bekijk onze video's

trouwceremonie live muziek
play
Muziek na het jawoord
live muziek trouwceremonie
play
Bruidegom bedankt zijn dochter
live trouwceremoniemuziek
play
Bruid bedankt haar moeder
trouwceremonie met live muziek
play
Bruid bedankt haar dochter
repertoire luizter duo
play
Nieky Holzken bedankt opa Tommie
live achtergrondmuziek repertoire
play
Rico Verhoeven bedankt zijn trainer

Agenda

18 Apr
do
Netwerkevent
20:15 - 20:45
Noord-Brabant
18 Apr
do
Netwerkevent
21:30 - 22:15
Noord-Brabant
18 Apr
do
Netwerkevent
19:00 - 20:00
Noord-Brabant
20 Apr
za
Verjaardag
20:00 - 23:00
Noord-Brabant