n

Liedjes begrafenis moeder

Het verlies van een moeder is een ingrijpende gebeurtenis in het leven. Tijdens de uitvaart wil je graag eer betuigen aan je moeder en haar herinneren op een manier die recht doet aan haar leven. We inspireren je graag met toepasselijke liedjes voor tijdens de begrafenis of crematie. 

liedjes begrafenis moeder uitvaartmuziek
play
Muziek uitvaart begrafenis moeder
Koolen Photography

Muziek tijdens uitvaart moeder

Muziek tijdens de uitvaart van een overleden moeder speelt een essentiële rol. Muziek kan namelijk emoties losmaken en troost bieden. Of je nu op zoek bent naar liedjes die speciaal waren voor je moeder, die passen bij haar leven of die gaan over het missen en afscheid nemen van een moeder, we hebben voor je een lijst met de meest gedraaide liedjes opgesteld. Bij Luizter spelen we namelijk regelmatig live muziek op een uitvaart. Door de muziek live te spelen wordt het nog unieker en persoonlijker. 

Top 10 uitvaartmuziek moeder

Hieronder vind je een top 10 van de meest gespeelde liedjes bij het overlijden van een moeder. 

  • Supermarket flowers - Ed Sheeran
  • Lieve mama – Edsilia Rombley
  • Mama - Celine Dion
  • Mama - Il Divo
  • Mama - Spice Girls
  • Mama – Heintje
  • Mama' song – Carrie Underwood
  • Moeder hoe kan ik je danken – Willeke Alberti
  • Een moeder ben je niet voor even - Frans Bauer
  • How do I say goodbye – Dean Lewis

Deze nummers hebben allemaal een speciale betekenis of passen bij het thema van afscheid nemen van een moeder. Ze kunnen troost bieden en herinneringen oproepen aan de mooie momenten die je met haar hebt gedeeld. We kunnen deze liedjes ook live spelen op ingetogen wijze.

Uitvaart muziek begrafenis moeder | Luizter
Koolen Photography

Nederlandstalige liedjes tijdens begrafenis moeder

Bij veel uitvaarten wordt ervoor gekozen om de muziek af te laten spelen. Je geeft de gewenste nummers door aan de uitvaartverzorger en die zorgt ervoor dat er tijdens de begrafenis of crematie de liedjes worden afgespeeld.

Ook worden er tijdens een uitvaart of crematie vaak Nederlandstalige nummers gespeeld. Iedereen kan de tekst hiervan goed begrijpen, waardoor een nummer echt binnen kan komen.

Live muziek uitvaart moeder

Wij van Luizter kunnen de liedjes tijdens de uitvaart van je moeder live spelen. Dit doen we door middel van live pianomuziek in combinatie met zang. Door de muziek live te spelen wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het afscheid. Live muziek komt nog meer binnen en maakt het afscheid persoonlijker. 

Luizter kan verschillende momenten tijdens de uitvaart voorzien van live rouwmuziek, zoals tijdens de binnenkomst, de ceremonie, het afscheid en de condoleance. We hebben een breed repertoire aan nummers die we live kunnen spelen, waaronder ook de eerder genoemde inspirerende liedjes. Door te kiezen voor live muziek kun je een persoonlijk eerbetoon creëren dat recht doet aan de unieke band die je met jouw moeder had.

"Ik ben erg onder de indruk van jullie levensloop op muziek. Ik kan alleen maar aanbevelen ”Luister naar Luizter”, dan weet u wat ik bedoel."

Heidi Hendricks
Uitvaart

Luizterverhaal: de levensloop in combinatie met muziek

Naast live muziek biedt Luizter nog een bijzondere optie om het afscheid van jouw geliefde mama nog unieker en persoonlijker te maken, namelijk door middel van een Luizterverhaal. Hierbij wordt een muzikale levensloop gecreëerd waarin stukjes uit het leven van je moeder worden verteld en afgewisseld met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Dit creëert een emotionele en intieme sfeer waarin herinneringen worden gedeeld. 

Het Luizterverhaal kan worden opgenomen en later door de nabestaanden worden teruggeluisterd. Op deze manier kunnen ze keer op keer de speciale momenten herbeleven en troost putten uit de muziek en de herinneringen die worden opgeroepen. Het is een manier om de herinnering aan je moeder levend te houden en een blijvend eerbetoon te creëren.

Laat je inspireren

levensloop uitvaart
play
Luizter op een uitvaart
uitvaart levensloop vader
play
Uitvaart van mijn vader
uitvaart levensverhaal oma
play
Oma's aan de top
levensloop moeder uitvaart crematie
play
Wensen voor mijn afscheid
uitvaart natuur begraafplaats
play
Luizterverhaal Natuurbegraafplaats
levensloop video clip
play
Luizterverhaalclip

Agenda

15 Jun
za
Bruiloft
15:00 - 16:00
Zeeland
15 Jun
za
Bruiloft
13:00 - 14:00
Limburg
22 Jun
za
Bruiloft
14:00 - 15:00
Noord-Brabant
22 Jun
za
Bruiloft
17:30 - 18:15
Noord-Brabant