n

Hoe schrijf je een begrafenis speech?

Een begrafenis speech, ook bekend als een afscheidsrede, rouwspeech, of uitvaart speech, is een emotionele en belangrijke toespraak die herinneringen ophaalt, troost biedt en het leven van de overledene viert. Het schrijven van een begrafenis speech kan een uitdagende taak zijn, omdat het vaak gepaard gaat met intense emoties en verdriet. Toch kan het een waardevol eerbetoon zijn aan de overledene, waarbij herinneringen worden gedeeld en steun wordt geboden aan de aanwezigen.

Begrafenis speech schrijven levensloop levensverhaal
Koolen Photography

Hoe begin je een begrafenis speech?

Het beginnen van een begrafenis speech kan een van de moeilijkste stappen zijn. Een goede manier om te beginnen is door rustig en respectvol de aandacht van het publiek te vragen. Je kunt bijvoorbeeld starten met een moment van stilte om de overledene te eren en de aanwezigen de gelegenheid te geven om hun gedachten te verzamelen.

Vervolgens is het belangrijk om een persoonlijke opening te creëren die de toon zet voor de rest van de toespraak. Dit kan een herinnering zijn aan een speciaal moment met de overledene, een citaat dat hun leven weerspiegelt, of gewoon een oprecht woord van dank aan de aanwezigen voor hun steun.

liedjes begrafenis vader uitvaartmuziek
play

Wat zeg je op een begrafenis speech?

Een begrafenis speech kan verschillende elementen bevatten, afhankelijk van de relatie met de overledene en de sfeer van de ceremonie. Het is gebruikelijk om herinneringen te delen die het karakter en de persoonlijkheid van de overledenen weerspiegelen. Dit kunnen grappige anekdotes zijn, bijzondere eigenschappen die hen kenmerkten, of belangrijke levenslessen die ze hebben achtergelaten.

Daarnaast is het belangrijk om troostende woorden te bieden aan de nabestaanden en de aanwezigen. Dit kan door steun en medeleven uit te spreken, en door te benadrukken dat de herinneringen aan de overledene voortleven in de harten van degenen die hen hebben gekend.

Hoe schrijf je een begrafenis speech
Koolen Photography

Hoe lang mag een begrafenis speech zijn?

Er is geen vaste regel voor de lengte van een begrafenis speech, maar het is belangrijk om te onthouden dat de aandacht van het publiek beperkt kan zijn, vooral tijdens emotionele gebeurtenissen zoals een begrafenis of crematie. Over het algemeen wordt een duur van vijf tot tien minuten als passend beschouwd. Het is belangrijk om beknopt te blijven en de kernboodschappen en herinneringen te delen.

Hulp nodig bij het schrijven van de afscheidsspeech?

Bij Luizter begrijpen we dat het schrijven en vertellen van een begrafenis speech een zware taak kan zijn, vooral tijdens een periode van rouw. Daarom bieden we onze diensten aan als uitvaartspreker om een persoonlijk eerbetoon te verzorgen.

Onze uitvaart spreker luistert tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek naar jullie wensen, verhalen en anekdotes over de overledene. We werken samen met jullie om het levensverhaal van jullie dierbare nauwkeurig vast te leggen en stellen dit ter goedkeuring voor. Daarnaast kunnen we, in overleg met jullie en de uitvaartleider, het draaiboek opstellen en de uitvaartceremonie coördineren.

Op de dag van de uitvaart vertelt onze uitvaartspreekster het levensverhaal live op de afscheidslocatie, met respect en toewijding. Indien gewenst kunnen we ook een Muzikale Levensloop en/of livemuziek verzorgen, inclusief een elektrische minivleugel, microfoons en geluidsinstallatie tot 200 personen.

"Dank jullie wel voor het prachtige afscheid van mijn moeder. Het heeft ons echt heel erg goed gedaan!"

Piet Schäfer
Uitvaart

Laat je inspireren

levensloop uitvaart
play
Luizter op een uitvaart
uitvaart levensloop vader
play
Uitvaart van mijn vader
uitvaart levensverhaal oma
play
Oma's aan de top
levensloop moeder uitvaart crematie
play
Wensen voor mijn afscheid
uitvaart natuur begraafplaats
play
Luizterverhaal Natuurbegraafplaats
levensloop video clip
play
Luizterverhaalclip

Agenda

18 Apr
do
Netwerkevent
20:15 - 20:45
Noord-Brabant
18 Apr
do
Netwerkevent
21:30 - 22:15
Noord-Brabant
18 Apr
do
Netwerkevent
19:00 - 20:00
Noord-Brabant
20 Apr
za
Verjaardag
20:00 - 23:00
Noord-Brabant