Over ons – Luizter live achtergrondmuziek 

Luizter is een collectief van vier vaste muzikanten die onderling als duo optreden. Zij delen dezelfde visie, zowel in performance als in service naar onze klanten. Luizter is ontstaan in 2008 tijdens een theaterstuk van toneelgroep Première. Jolanda Bazen en Jorgen Versteeg verzorgden toen live muziek tijdens de theaterproductie. De muzikale klik was zo groot, dat ze besloten een duo te vormen. Door structureel werken aan ons repertoire, onze sound en onze podiumpresentatie, blijven we groeien. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Recent hebben we het Keurmerk Trouwen behaald. Ons bedrijf werd gescreend door een onafhankelijk bureau. Van onze algemene voorwaarden tot aan de ervaringen van onze klanten, alles werd beoordeeld. Voor ons is het Keurmerk Trouwen een bevestiging van de koers die we varen. Voor toekomstige klanten een bevestiging dat ze met een professionele partij te maken hebben. In 2015 ontvingen we tevens een Eervolle vermelding tijdens de Dutch Wedding Awards.

Als duo hebben we inmiddels ruim 350x samen opgetreden. We spelen letterlijk van Den Helder tot aan Zuid-Limburg, soms wel 5 optredens in een week. Met een steeds vollere agenda moesten we regelmatig mensen teleurstellen omdat we al geboekt waren. Ook ingeval van overmacht wilden we een goed alternatief kunnen bieden aan onze klanten.

‘Live achtergrondmuziek is een vak apart en gaat verder dan gewoon wat zachter spelen.’

Om die reden is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het werven en inwerken van 2 extra Luizter-muzikanten. Muzikanten die hun sporen als muzikant al ruim verdiend hebben, en tegelijkertijd heel goed snappen dat achtergrondmuziek net even anders is. Zij delen dezelfde visie, zowel in performance als in service naar onze klanten. Luizter is vanaf juni 2016 uitgebreid met: zangeres Roosje Hendrickx, welbekend uit diverse producties van de BOV, en pianist Dennis van Velthoven, bekend van o.a. coverband Sooph. Zij zullen regelmatig samen maar soms ook met Jolanda of Jörgen optreden.

Wat maakt onze optredens nu zo speciaal?

‘We mogen keer op keer deel uit maken van de mooiste dag van iemands leven.’

Of het nu een trouwdag is, de opening van een kantoor of de doop van een luxe jacht, het voelt geen moment als werk. Wij mogen liedjes zo mooi mogelijk spelen en raken daarmee iedere gast. Regelmatig krijgen we de vraag:

Is het niet ondankbaar als live achtergrondmuziek?

Nee, dat is het niet, we krijgen ieder optreden veel persoonlijke reacties. Doordat de muziek in aanwezigheid & volume een stapje terug zet, komt het publiek dichterbij. Mensen hebben de keuze om naar de muziek te luisteren. Jong en oud voelen zich door het herkenbare repertoire aangesproken.

De feesten & partijen van nu veranderen. Mensen zien elkaar steeds minder vaak. Steeds vaker willen gasten vooral ook kunnen praten tijdens een feest of evenement. Daarin past live muziek perfect, maar dan wel op de achtergrond. Mensen die willen praten moeten elkaar vooral goed kunnen verstaan. Gasten die niet in gesprek zijn, kunnen ervan genieten. Luizter heeft een repertoire samengesteld dat past tijdens trouwceremonie, receptie, diner en feest. Een duidelijke ‘nichemarkt’ waar we inmiddels ruim 100 keer per jaar in optreden.

  • Team Luizter
    Team Luizter
  • Trouwceremonie: zangeres met pianist
    Trouwceremonie: zangeres met pianist
  • Jolanda & Dennis - fotograaf Dick van der Veer
    Jolanda & Dennis - fotograaf Dick van der Veer