Live muziek bij uitvaart of begrafenis

Muziek speelt een grote rol tijdens de uitvaartdienst. Het helpt veel nabestaanden bij het verwerken van de emoties die bij een uitvaart of begrafenis naar boven komen. Muziek geeft rust en ruimte voor het rouwproces. Live muziek versterkt dat effect aanzienlijk. Daarnaast kan het samen uitzoeken van de muziekstukken en het lezen van de teksten veel voldoening en kracht geven aan de familie en andere nabestaanden. Indien u dat wenst, kunnen wij u helpen bij het vinden van de juiste muziek.

Passende live muziek bij afscheid

Begrafenis muziek is een breed begrip. In tegenstelling tot wat velen denken, hoeft het niet allemaal over afscheid of de dood te gaan. Het kan ook een lied zijn van een artiest waar iemand graag naar luisterde, of waar met fijne herinneringen aan heeft. Die liedjes kunnen letterlijk over van alles gaan. Luizter kan deze muziek tijdens de uitvaart op ingetogen wijze live spelen, waardoor elk liedje passend gemaakt kan worden. Ook is er uitvaartmuziek die juist het afscheid en het gemis benadrukken. Ook hierbij kunnen wij u adviseren en de verschillende mogelijkheden van te voren live laten horen.

Naast het live ten gehore brengen van geliefde en toepasselijke liedjes, kunnen we ook instrumentaal met piano de sprekers ondersteunen. Zo kan bijvoorbeeld stilgevallen speech opgevangen worden.

Luizter verzorgt tijdens de uitvaart persoonlijke muzikale omlijsting op maat. Dat kan instrumentaal of met zang, bij binnenkomst van de genodigden, of tussen de sprekers door. Afhankelijk van uw wensen. Ook hier kunnen wij u met onze ervaring adviseren.

Combineren van live muziek en spreken

Naast het verzorgen van live muziek kunnen wij ook (een deel van) de levensloop verzorgen. Tijdens de uitvaart of begrafenis combineren we dan gesproken woord en zang op een unieke persoonlijke manier.

Muzikale levensloop  Werkwijze

Luizterverhaal Muzikale levensloop is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

  • Yarden Afscheidsprijs 2017 | Publieksprijs
  • European Funeral Innovation Award 2017 |Nederland |Vakjuryprijs
  • European Funeral Innovation Award 2017 – Overall winner (België, Duitsland en Nederland)

Luizter verzorgt ook passende live muziek tijdens:

Live muziek uitvaart (piano instrumentaal): € 695,-
Live muziek uitvaart (zangeres met pianist): € 895,-
Ritueel begeleider / Woorddienst begeleider: vanaf € 650,-
Luizterverhaal: Muzikale levensloop: offerte aanvragen
Meerdere diensten combineren: offerte aanvragen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief elektrische minivleugel, geluidsinstallatie, instuderen verzoeknummer, reiskosten binnen Nederland en voor particulieren inclusief btw.

In onze agenda vindt u de data waarop we reeds geboekt zijn. Luizter bestaat uit meerdere duo’s en kan daarom meerdere optredens op dezelfde dag verzorgen.

Neem contact op

Referentie Muzikale levensloop tijdens uitvaart – Zuiderbegraafplaats Rotterdam

“Ik en mijn zus zagen een filmpje van Rico Verhoeven voorbij komen en wisten meteen dat wij dit ook wilden op de begrafenis van onze moeder. De meerwaarde van een Luizterverhaal is dat mijn moeders levensloop met zoveel warmte en liefde overgebracht wordt dat zelfs mijn collega’s die mijn moeder nog nooit gezien hadden hierna het gevoel hadden alsof ze haar wel persoonlijk hadden gekend. Ik ben verschrikkelijk blij dat wij de keuze hebben gemaakt want elke keer als ik de behoefte heb luister ik naar het verhaal en geeft mij dat zoveel voldoening. De warmte en betrokkenheid geeft aan dat het gedaan wordt vanuit het hart. Ook zoveel complimentjes ontvangen na de uitvaart. Ik kan het iedereen aanraden. Een hele mooie herinnering die ik kan terug luisteren wanneer ik maar wil. Bedankt Luizter jullie waren geweldig!”

Deborah van Loenen
Bron: RememberMe.nl

Referentie Muzikale Levensloop – Begraafplaats Buitenveldert Amsterdam

“Een ongelofelijke en fantastische performance. Jolanda en Jürgen hebben op een zeer passende wijze een persoonlijke muzikale invulling gegeven aan een herdenkingsdienst. Niet alleen haar warme stem, maar ook de fantastische muzikale begeleiding hebben het meer dan persoonlijk voor ons gemaakt. Met vijf sterren doen we jullie eigenlijk tekort.”

L. Jeukens
Bron: Google recensie

Referentie Muzikale Levensloop – Zuiderbegraafplaats

“Wat jullie met z’n tweeën doen is niet zomaar even wat liedjes zingen en tekst oplezen. Bij jullie komt er zoveel empathie bij kijken en die was op het moment zelf zo voelbaar aanwezig, dat maakte het zo mooi en extra bijzonder.”

Nabestaande

Referentie Muzikale Levensloop Oma

“Het was ontzettend mooi hoe jullie oma haar levensverhaal verteld hebben. Geen woorden voor. Ontzettend bedankt!”

Nabestaande

 

Referentie Muzikale Levensloop moeder


“Het is zo bijzonder hoe jullie iets wat zoveel verdriet met zich meebrengt, toch een mooi randje kunnen geven.”

Nabestaande

Referentie live muziek tijdens uitvaart

“Namens mijn hele familie wil ik jullie hartelijk bedanken voor de hele mooie muziek tijdens de uitvaartdienst van mijn vader. We hebben echt heel veel mooie reacties gehad.”

Trudy 

 

Live muziek tijdens herdenkingsceremonie bij CVU Uitvaartzorg

Mijn eerste kennismaking met het duo Luizter was in 2015, tijdens de eerste Hoeksche Waardse haringparty. Ik was direct erg gecharmeerd van hun muzikale opluistering tijdens deze netwerkbijeenkomst. Jolanda die met haar prachtige stem mooie liedjes zong op een dusdanige manier dat de bezoekers op een normale manier met elkaar konden praten, wat ik helaas wel eens anders meemaak.

De tweede keer dat ik het duo Luizter ontmoette was tijdens een herdenkingsdienst van hospice Hoeksche Waard in het voorjaar van 2016. Wat ik daar toen heb gehoord, vond ik zo bijzonder en toen ik daarna met hen in gesprek raakte, kwam al snel het idee bij mij op dat ik het duo Luizter graag zou willen betrekken bij de herdenkingsdiensten die ik als uitvaartverzorgster bij ons bedrijf CVU uitvaartzorg organiseer.

En zo hebben Jolanda en Jörgen onlangs in mei drie herdenkingsdiensten mede vorm gegeven. Zo ben ik erg onder de indruk van hun levensloop op muziek, waarbij stukjes tekst worden afgewisseld met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Ook hebben zij deze avonden liederen en muzikale fragmenten ten gehore gebracht die tijdens de uitvaartdiensten waren gezongen en dit was voor de nabestaanden die aanwezig waren een emotionele herkenning. Toen tijdens de rozenceremonie Jörgen inzette met de melodie van “The Rose”, was dit voor velen een emotioneel moment, oftewel een zogenaamd “kippenvelmoment”.

Niet alleen in verdrietige omstandigheden, zoals bij een uitvaart is Luizter een uitstekend duo om live de plechtigheid op te luisteren met hun prachtige muzikale begeleiding, maar ook bij feestelijkheden zoals huwelijk of jubilea kan Luizter de ceremonie nog persoonlijker maken.
Ik zie er dan ook naar uit dat ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (een hobby, naast mijn functie als uitvaartverzorgster) in september a.s. Jolanda en Jörgen zal ontmoeten bij een huwelijksvoltrekking waarbij zij de huwelijksceremonie voor het bruidspaar onvergetelijk zullen maken door hun muzikale omlijsting.

Ik kan alleen maar aanbevelen ”Luister naar Luizter”, dan weet u wat ik bedoel.

Heidi Hendricks
Uitvaartverzorgster CVU Uitvaartzorg