Live muziek bij uitvaart of begrafenis

Muziek speelt een grote rol tijdens de uitvaartdienst. Het helpt veel nabestaanden bij het verwerken van de emoties die bij een uitvaart of begrafenis naar boven komen. Muziek geeft rust en ruimte voor het rouwproces. Live muziek versterkt dat effect aanzienlijk. Daarnaast kan het samen uitzoeken van de muziekstukken en het lezen van de teksten veel voldoening en kracht geven aan de familie en andere nabestaanden. Indien u dat wenst, kunnen wij u helpen bij het vinden van de juiste muziek.

Passende live muziek bij afscheid

Begrafenis muziek is een breed begrip. In tegenstelling tot wat velen denken, hoeft het niet allemaal over afscheid of de dood te gaan. Het kan ook een lied zijn van een artiest waar iemand graag naar luisterde, of waar met fijne herinneringen aan heeft. Die liedjes kunnen letterlijk over van alles gaan. Luizter kan deze muziek tijdens de uitvaart op ingetogen wijze live spelen, waardoor elk liedje passend gemaakt kan worden. Ook is er uitvaartmuziek die juist het afscheid en het gemis benadrukken. Ook hierbij kunnen wij u adviseren en de verschillende mogelijkheden van te voren live laten horen.

Naast het live ten gehore brengen van geliefde en toepasselijke liedjes, kunnen we ook instrumentaal met piano de sprekers ondersteunen. Zo kan bijvoorbeeld stilgevallen speech opgevangen worden.

Luizter verzorgt tijdens de uitvaart persoonlijke muzikale omlijsting op maat. Dat kan instrumentaal of met zang, bij binnenkomst van de genodigden, of tussen de sprekers door. Afhankelijk van uw wensen. Ook hier kunnen wij u met onze ervaring adviseren.

Combineren van live muziek en spreken

Naast het verzorgen van live muziek kunnen wij ook (een deel van) de levensloop verzorgen. Tijdens de uitvaart of begrafenis combineren we dan gesproken woord en zang op een unieke persoonlijke manier.

Muzikale levensloop  Werkwijze

Luizterverhaal Muzikale levensloop is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

  • Yarden Afscheidsprijs 2017 | Publieksprijs
  • European Funeral Innovation Award 2017 |Nederland |Vakjuryprijs
  • European Funeral Innovation Award 2017 – Overall winner (België, Duitsland en Nederland)

Luizter verzorgt ook passende live muziek tijdens:

Live muziek uitvaart (piano instrumentaal): € 695,-
Live muziek uitvaart (zangeres met pianist): € 895,-
Ritueel begeleider / Woorddienst begeleider: vanaf € 650,-
Luizterverhaal: Muzikale levensloop: offerte aanvragen
Meerdere diensten combineren: offerte aanvragen

Bovenstaande prijzen zijn inclusief elektrische minivleugel, geluidsinstallatie, instuderen verzoeknummer, reiskosten binnen Nederland en voor particulieren inclusief btw.

In onze agenda vindt u de data waarop we reeds geboekt zijn. Luizter bestaat uit meerdere duo’s en kan daarom meerdere optredens op dezelfde dag verzorgen.

Neem contact op

Ervaring Muzikale levensloop tijdens uitvaart – Zuiderbegraafplaats Rotterdam

“Ik en mijn zus zagen een filmpje van Rico Verhoeven voorbij komen en wisten meteen dat wij dit ook wilden op de begrafenis van onze moeder. De meerwaarde van een Luizterverhaal is dat mijn moeders levensloop met zoveel warmte en liefde overgebracht wordt dat zelfs mijn collega’s die mijn moeder nog nooit gezien hadden hierna het gevoel hadden alsof ze haar wel persoonlijk hadden gekend. Ik ben verschrikkelijk blij dat wij de keuze hebben gemaakt want elke keer als ik de behoefte heb luister ik naar het verhaal en geeft mij dat zoveel voldoening. De warmte en betrokkenheid geeft aan dat het gedaan wordt vanuit het hart. Ook zoveel complimentjes ontvangen na de uitvaart. Ik kan het iedereen aanraden. Een hele mooie herinnering die ik kan terug luisteren wanneer ik maar wil. Bedankt Luizter jullie waren geweldig!”

Deborah van Loenen
Bron: RememberMe.nl

Ervaring Muzikale Levensloop – Begraafplaats Buitenveldert Amsterdam

“Een ongelofelijke en fantastische performance. Jolanda en Jürgen hebben op een zeer passende wijze een persoonlijke muzikale invulling gegeven aan een herdenkingsdienst. Niet alleen haar warme stem, maar ook de fantastische muzikale begeleiding hebben het meer dan persoonlijk voor ons gemaakt. Met vijf sterren doen we jullie eigenlijk tekort.”

L. Jeukens
Bron: Google recensie

Luizter - Liefdesverhaal 9.9 uit 42 ervaringen