Uitvaart

Yarden Afscheidsprijs.00_00_36_02.Still002.jpg

Luizter is gespecialiseerd in het live uitvoeren van uitvaartmuziek en begrafenis muziek. Dit doen wij op een bijzondere wijze, waardoor u op een mooie, warme en persoonlijke manier afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Live muziek tijdens de uitvaart van uw dierbare

20200326 RememberMe uitvaart kleine setting marianschutte-9487.jpg
Fotografie door: Marian Schutte photgraphy & writing

Live muziek biedt troost

Uitvaartmuziek speelt een belangrijke rol tijdens de uitvaartdienst. Live muziek biedt troost, waar woorden tekort komen. Het helpt nabestaanden bij het verwerken van de emoties die bij een uitvaart, begrafenis of crematie naar boven komen. Muziek geeft namelijk rust en ruimte tijdens het rouwproces. Live muziek versterkt dat effect aanzienlijk. Daarnaast kan het samen uitzoeken van de uitvaartmuziek en het lezen van de teksten veel voldoening en kracht geven aan de familie en andere nabestaanden. De aanwezigheid van live uitvaartmuziek van Luizter wordt als zeer troostrijk en persoonlijk ervaren en geeft structuur aan de uitvaart.

8 van de 10 nabestaanden combineert live uitvaartmuziek van Luizter met een muzikale levensloop.

Onze video's

 • Levensdocument Youri Mom

 • Oma's aan de top

  Luizterverhaal uitvaart

 • Somewhere over the rainbow

  Luizterverhaal uitvaart

Een ongelofelijke en fantastische performance. Jolanda en Jürgen hebben op een zeer passende wijze een persoonlijke muzikale invulling gegeven aan een herdenkingsdienst. Niet alleen haar warme stem, maar ook de fantastische muzikale begeleiding hebben het meer dan persoonlijk voor ons gemaakt. Met vijf sterren doen we jullie eigenlijk tekort

L. Jeukens
Foto door Marian Schutte photography & writing.jpg
Fotografie door: Marian Schutte photography & writing

Passende begrafenismuziek

Begrafenis muziek is een breed begrip. In tegenstelling tot wat velen denken, hoeft het niet alleen maar over afscheid of over de dood te gaan. Het kan ook een lied zijn van een artiest waar iemand graag naar luisterde, of waar iemand fijne herinneringen aan heeft. Begrafenis muziek kan letterlijk over van alles gaan. Luizter kan deze muziek tijdens de uitvaart op ingetogen wijze live spelen, waardoor elk liedje persoonlijk gemaakt kan worden. Ook is er uitvaartmuziek die juist het afscheid en het gemis benadrukken. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden van begrafenis muziek en kunnen dit van tevoren live aan u laten horen.

Stillframe door State of Dreaming Films.00_04_02_08.Still009.jpg
Fotografie door: State of Dreaming Films

Uitvaartmuziek instrumentaal

Naast het live ten gehore brengen van geliefde en toepasselijke liedjes kunnen we ook uitvaartmuziek instrumentaal ten gehore brengen. Door middel van onze piano kunnen we de sprekers instrumentaal ondersteunen. Zo kan bijvoorbeeld een stilgevallen speech opgevangen worden.

Luizter verzorgt een persoonlijke en muzikale omlijsting op maat. Dit kan door middel van alleen instrumentale uitvaartmuziek of uitvaartmuziek in combinatie met zang. Wij kunnen in samenspraak met u instrumentele uitvaartmuziek spelen bij binnenkomt van de genodigden of tussen de sprekers door. Alles is mogelijk, afhankelijk van uw wensen.

uitvaart met live muziek piano en zang.jpg
Fotografie door: Marian Schutte photography & writing

Muzikale levensloop

Naast het verzorgen van live muziek kunnen wij ook (een deel van) de levensloop verzorgen voor u. Dit doen wij door middel van gesproken woord en zang op een unieke en persoonlijke manier. Dit noemen wij de muzikale levensloop. Onze muzikale levensloop is in 2017 bekroond met 3 bijzondere prijzen:

 • Yarden Afscheidsprijs 2017 | Publieksprijs
 • European Funeral Innovation Award 2017 |Nederland |Vakjuryprijs
 • European Funeral Innovation Award 2017 - Overall winner (België, Duitsland en Nederland)
   

Ik en mijn zus zagen een filmpje van Rico Verhoeven voorbij komen en wisten meteen dat wij dit ook wilden op de begrafenis van onze moeder. De meerwaarde van een Luizterverhaal is dat mijn moeders levensloop met zoveel warmte en liefde overgebracht wordt dat zelfs mijn collega’s die mijn moeder nog nooit gezien hadden hierna het gevoel hadden alsof ze haar wel persoonlijk hadden gekend. Ik ben verschrikkelijk blij dat wij de keuze hebben gemaakt want elke keer als ik de behoefte heb luister ik naar het verhaal en geeft mij dat zoveel voldoening. De warmte en betrokkenheid geeft aan dat het gedaan wordt vanuit het hart. Ook zoveel complimentjes ontvangen na de uitvaart. Ik kan het iedereen aanraden. Een hele mooie herinnering die ik kan terug luisteren wanneer ik maar wil. Bedankt Luizter jullie waren geweldig!

Deborah van Loenen