n

Tips voor het organiseren van een fusiefeest

Het organiseren van een fusiefeest is een belangrijke mijlpaal voor bedrijven die samenkomen om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Zo'n feest is niet alleen een viering, maar ook een kans om de nieuwe bedrijfscultuur te versterken en alle medewerkers te betrekken. Hier zijn enkele tips waar je aan moet denken bij het organiseren van een fusiefeest.

Bedrijfsevenement met spreker Luizterverhaal
Corné de Weert fotografie

De gelegenheid en de gastenlijst

Voordat je begint met de planning, is het belangrijk om het doel van het feest duidelijk te definiëren. Wil je de fusie vieren, de nieuwe visie en missie presenteren, of gewoon iedereen laten kennismaken? Bepaal ook wie je gaat uitnodigen: alleen medewerkers of ook klanten en externe stakeholders?


Dagvoorzitter congres symposium evenement
play

Kies een geschikte locatie

De locatie is belangrijk voor het succes van je fusiefeest. Zorg ervoor dat de locatie groot genoeg is om al je gasten te ontvangen en dat het past bij de sfeer die je wilt creëren. Denk ook aan praktische zaken zoals bereikbaarheid, parkeergelegenheid en cateringmogelijkheden.

Plan een inspirerende speech

Een fusiefeest is het perfecte moment om een inspirerende speech te geven. De speech moet de nieuwe richting van het bedrijf duidelijk maken en iedereen motiveren om samen te werken aan een succesvolle toekomst. Overweeg om een ervaren motivatiespreker of een dagvoorzitter in te schakelen die je kan helpen bij het schrijven en presenteren van de speech. Bij Luizter hebben we diverse professionele dagvoorzitters die je kunnen ondersteunen bij dit belangrijke onderdeel van het feest. 


Zorg voor een opzwepende openingsact

Een geweldige manier om het fusiefeest te beginnen is met een opzwepende openingsact. Dit kan variëren van een indrukwekkende performance tot een creatieve presentatie die het verhaal van de fusie vertelt. Een indrukwekkende openingsact zet meteen de toon voor de rest van de avond en zorgt ervoor dat iedereen enthousiast wordt.

Live muziek voor de perfecte sfeer

Live muziek kan een geweldige bijdrage leveren aan de sfeer van je fusiefeest. Of je nu kiest voor een rustige achtergrondmuziek tijdens het diner of een energieke band om de dansvloer te vullen, live muziek zorgt altijd voor een speciale touch. Bij Luizter bieden we verschillende opties voor live muziek die perfect aansluiten bij de sfeer van je evenement.

Maak het persoonlijk met een luizterverhaal

Een unieke manier om je fusiefeest onvergetelijk te maken, is door het toevoegen van een luizterverhaal. Dit is een persoonlijk verhaal dat speciaal voor jouw bedrijf wordt geschreven en verteld, afgewisseld met live muziek die aansluit bij de belangrijkste momenten van de fusie en de geschiedenis van de betrokken bedrijven. Het luizterverhaal kan dienen als een prachtige afsluiting van de avond of als een emotioneel hoogtepunt tijdens het feest. 

Vergeet de technische details niet

Zorg ervoor dat alle technische details goed geregeld zijn. Denk aan geluidsinstallaties, verlichting, projectoren voor presentaties en eventuele podiumopstellingen. Het is belangrijk dat alles soepel verloopt zodat je gasten optimaal kunnen genieten van het feest.

Plan een afwisselend programma

Een afwisselend programma houdt je gasten betrokken en zorgt voor een dynamische avond. Combineer speeches en presentaties met entertainment, zoals live muziek en andere acts. Zorg ook voor voldoende tijd voor netwerken en informeel samenzijn.

"Een prachtig zeer toepasselijk verhaal, iedereen voelde zich persoonlijk aangesproken!"

Hetty Vredenduin
Evenement
Live muziek diner Luizter duo
Nick Franken Fotografie

Luizter: jouw partner bij het organiseren van een fusiefeest

Bij Luizter weten we hoe belangrijk het is om een fusiefeest tot een succes te maken. Met onze uitgebreide diensten, van professionele dagvoorzitters en inspirerende speeches tot live muziek en het unieke luizterverhaal, helpen we je graag bij het creëren van een onvergetelijk evenement. Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw fusiefeest kunnen ondersteunen en naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het organiseren van een fusiefeest vergt veel planning en aandacht voor detail, maar met de juiste aanpak en ondersteuning wordt het een viering om nooit te vergeten.

Laat je inspireren

luizter luister verhaal van roparun
play
Luizterverhaal Roparun
rico verhoeven team bedanken
play
Rico bedankt zijn trainer
openingsact congres spreker
play
Openingsact benefietdiner
bedrijfsjubileum feest
play
90 jaar Hagemans Vastgoedonderhoud
bedrijfsevenement jubileum
play
Emma kinderziekenhuis
team rico verhoeven
play
Rico bedankt zijn team

Agenda

27 Jul
za
Bruiloft
16:00 - 17:00
Noord-Brabant
4 Aug
zo
Bruiloft
15:00 - 16:00
Gelderland
5 Aug
ma
Bruiloft
14:00 - 15:00
Utrecht
22 Aug
do
Afscheid medewerker
20:00 - 20:10
Noord-Brabant