Soorten Luizterceremonies

Wij bieden 3 soorten Luizterceremonies aan die geheel naar jullie wens verder in te richten zijn. Tijdens jullie trouwceremonie kunnen wij bruiloftsmuzikant, ceremoniespreker en trouwambtenaar in één zijn! In het basis en ceremonieel pakket werken we samen met een trouwambtenaar van de gemeente, maar we kunnen jullie dus ook officieel huwen. Lees er hieronder meer over!

Trouwceremonie in het bos.jpeg
Fotografie door: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

1. Luizterceremonie
basis

Een trouwambtenaar van de gemeente sluit officieel jullie huwelijk. De verteller vertelt jullie lovestory in de vorm van een Luizterverhaal.

Er zijn veel gemeentes waar degene die voor één dag tot BABS wordt benoemd, al wel benoemd en beëdigd moet zijn in een andere gemeente. Onze Luizterzangeressen/vertellers zijn niet als trouwambtenaar aan een gemeente verbonden. In dat geval moet er een officiële BABS van de gemeente aanwezig zijn die vaststelt dat jullie vrijwillig elkaar het ja-woord geven en een handtekening zet onder de trouwakte. Luizter vertelt het Luizterverhaal. De trouwambtenaar verzorgt het welkomstwoord, het jawoord/de ringen, het tekenen van de trouwakte en het slotwoord.

De kosten voor de trouwambtenaar van de gemeente, zijn in de trouwleges die jullie aan de gemeente betalen opgenomen.

Trouwceremonie in de tuin in het bos.jpeg
Fotografie door: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

2. Luizterceremonie ceremonieel

De verteller sluit symbolisch jullie huwelijk (ceremonieel) en vertelt jullie lovestory in de vorm van een Luizterverhaal.

In veel gemeentes zijn er specifieke dagen waarop bruidsparen ‘gratis’ kunnen trouwen. Wanneer jullie op een eerder moment officieel trouwen, kunnen wij op jullie feestdag symbolisch het huwelijk sluiten met alles erop en eraan. Symbolisch, zoals tegenwoordig al veel trouwceremonies plaatsvinden, kan het vanzelfsprekend overal. Dat scheelt doorgaans ook aanzienlijk in de gemeentelijke kosten en extra benoemingskosten. Voor de gasten is er visueel geen verschil. We verzorgen de Luizterceremonie compleet met welkomstwoord, Luizterverhaal,  het jawoord/de ringen, het tekenen van de trouwakte en het slotwoord!

Naast het Luizterverhaal verzorgen we ook live liedjes op de andere momenten van de trouwceremonie.

Ceremoniespreker bruiloft Luizterverhaal.jpeg
Fotografie door: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

3. Luizterceremonie
met benoeming

De verteller sluit officieel jullie huwelijk (benoeming trouwambtenaar voor 1 dag) en vertelt jullie lovestory in de vorm van een Luizterverhaal.

In veel gemeentes kan iedereen voor één dag benoemd worden tot BABS. Dan kan de zangeres / verteller van Luizter voor één dag benoemd worden en jullie die dag officieel trouwen. De kosten voor ‘benoeming tot trouwambtenaar voor 1 dag’ zijn in iedere gemeente verschillend. De benoemingskosten zijn niet in onze prijzen opgenomen en worden rechtstreeks aan de gemeente betaald. Voor de benoeming/beëdiging wordt de zangeres/verteller op een aparte dag in de betreffende gemeente beëdigd door de rechtbank.

“ Iedereen die aanwezig was, was erg geëmotioneerd en gaven aan dat ze nog nooit hadden moeten huilen op een bruiloft. We kregen alleen maar positieve reacties dat ze het prachtig vonden. Het was ook gewoon super mooi. Heel persoonlijk. We waren zelf erg zenuwachtig op het moment van het aanzoek, hoe zouden onze gasten op deze verrassing reageren? Zij wisten niet beter of waren er om ons jubileum te vieren. Maar een aanzoek én gelijk getrouwd worden door Jolanda verliep precies zoals wij het in gedachten hadden. Wij hadden ons geen mooiere ceremonie kunnen wensen.”

Rick & Sabine