Soorten Luizterceremonies

We hebben drie soorten Luizterceremonies in het leven geroepen

Fotografie door: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

1. Luizterceremonie basis

Trouwambtenaar van de gemeente sluit officieel jullie huwelijk. De verteller vertelt jullie lovestory in de vorm van een Luizterverhaal.

Er zijn veel gemeentes waar degene die voor één dag tot BABS wordt benoemd, al wel benoemd en beëdigd moet zijn in een andere gemeente. Onze Luizterzangeressen/vertellers zijn niet als trouwambtenaar aan een gemeente verbonden. In dat geval moet er een officiële BABS van de gemeente aanwezig zijn die vaststelt dat jullie vrijwillig elkaar het ja-woord geven en een handtekening zet onder de trouwakte. Luizter vertelt het Luizterverhaal. De trouwambtenaar verzorgt het welkomstwoord, het jawoord/de ringen, het tekenen van de trouwakte en het slotwoord.

De kosten voor de trouwambtenaar van de gemeente, zijn in de trouwleges die jullie aan de gemeente betalen opgenomen.

Fotografie door: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

2. Luizterceremonie ceremonieel

De verteller sluit symbolisch jullie huwelijk (ceremonieel) en vertelt jullie lovestory in de vorm van een Luizterverhaal.

In veel gemeentes zijn er specifieke dagen waarop bruidsparen ‘gratis’ kunnen trouwen. Wanneer jullie op een eerder moment officieel trouwen, kunnen wij op jullie feestdag symbolisch het huwelijk sluiten met alles erop en eraan. Symbolisch, zoals tegenwoordig al veel trouwceremonies plaatsvinden, kan het vanzelfsprekend overal. Dat scheelt doorgaans ook aanzienlijk in de gemeentelijke kosten en extra benoemingskosten. Voor de gasten is er visueel geen verschil. We verzorgen de Luizterceremonie compleet met welkomstwoord, Luizterverhaal,  het jawoord/de ringen, het tekenen van de trouwakte en het slotwoord!

Naast het Luizterverhaal verzorgen we ook live liedjes op de andere momenten van de trouwceremonie.

Fotografie door: Mooi Bruidspaar Bruidsfotografie

3. Luizterceremonie met benoeming

De verteller sluit (officieel) jullie huwelijk (benoeming trouwambtenaar voor 1 dag) en vertelt jullie lovestory in de vorm van een Luizterverhaal.

In veel gemeentes kan iedereen voor één dag benoemd worden tot BABS. Dan kan de zangeres / verteller van Luizter voor één dag benoemd worden en jullie die dag officieel trouwen. De kosten voor ‘benoeming tot trouwambtenaar voor 1 dag’ zijn in iedere gemeente verschillend. De benoemingskosten zijn niet in onze prijzen opgenomen en worden rechtstreeks aan de gemeente betaald. Voor de benoeming/beëdiging wordt de zangeres/verteller op een aparte dag in de betreffende gemeente beëdigd door de rechtbank.