De kasteelbruiloft van Hans & Britta – 16 juli 2016

De kasteelbruiloft van Hans en Britta was er een zoals je die in sprookjes ziet. Alle ingrediënten waren aanwezig: een kasteel met een idyllisch bruggetje, een schitterende bruid en een knappe bruidegom. Zelfs hun liefdesverhaal zou zo uit een sprookjesboek kunnen komen. Een Nederlandse jongen die zijn grote liefde tegenkomt in het buitenland. Hoe romantisch is dat!

Hans en Britta troffen het, want ze hadden een schitterende dag om te trouwen. Het zonnetje scheen en dat betekende dat de trouwceremonie buiten gehouden kon worden. Het kasteel had een schitterende binnenplaats en rondom het kasteel was er veel groen, een mooie gracht met een bruggetje. Wat een mooi decor voor de ceremonie! En wij mochten op deze mooie plek de trouwceremonie nog romantischer maken met live muziek.

Voor de gasten lagen er kussentjes in het gazon en op de brug stond alles klaar voor het bruidspaar en de ambtenaar. En ook de piano kreeg een mooie plaats op het bruggetje. Toen alle gasten aanwezig waren kon de ceremonie beginnen.

Trouwceremonie Bruiloft Kasteel Henkenshage

Op de eerste klanken van de intro van ‘A thousand years’ van Christina Perri  kwam Hans aanlopen. Terwijl Jolanda het eerste couplet inzette, liep Britta een beetje zenuwachtig maar stralend aan de arm van haar vader naar haar bruidegom toe. Alle ogen waren op haar gericht, toen haar vader haar hand aan Hans gaf. Wat een bijzonder moment!

The day we met, Frozen I held my breath
Right from the start, I knew that I found a home for my heart…

 …beats fast, Colors and promises
How to be brave, How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer 

Trouwceremonie Kasteel Henkenshage bruiloft Hans&Britta

De trouwdag van Hans en Britta had een internationaal karakter. Britta komt uit Duitsland, maar er waren ook vele gasten uit verschillende andere landen. De trouwceremonie werd in het Nederlands en Engels gedaan, zodat het voor iedereen goed te volgen was.

Tijdens de ceremonie gaven twee vrienden van het bruidspaar een mooie speech en op originele wijze vertelden zij hoe Hans en Britta elkaar hadden ontmoet. Ze brachten vol humor hun gelukswensen over naar het bruidspaar. Na deze mooie woorden kwam het moment waarop de ambtenaar het woord gaf aan het bruidspaar.

Bruiloft Kasteel Henkenshage live muziek

Hans en Britta hadden namelijk ieder hun eigen geloften geschreven en deelden die met elkaar in het bijzijn van hun familie vrienden. Dit was een zeer emotioneel en speciaal moment van de ceremonie en hieruit bleek wel dat ze enorm veel van elkaar houden. Ook hier werd de humor van hen beiden duidelijk en werden er hier en daar ook een paar traantjes weggepinkt.

Britta: “I love him because his smile makes my day. When I’m with him I feel at home.”

Hans: “When I’m with you I feel safe, I feel happy, I feel loved but most of all I feel like I’m home and like I belong”

Nu was het tijd geworden voor het officiële moment… het JA-woord. Dit werd met volle overtuiging gegeven, met een extra ‘Hell YES!’ erachteraan.

Kasteel Henkenshage trouwen bruiloft trouwceremonie

Vervolgens was het tijd voor het tekenen van de trouwaktes. Dit is meestal een saai moment voor de gasten, maar om dit moment te bekrachtigen hebben we  heel toepasselijk ‘The Book of Love’ van Gavin James gespeeld.

Kasteel Henkenshage - trouwceremonie Hans & Britta

Aan het einde van de ceremonie, terwijl de gasten naar de binnenplaats liepen voor de trouwborrel, speelden wij een speciaal verzoeknummer van Britta dat Justin Timberlake van Michael Jackson heeft gecoverd: ‘Love Never Felt So Good’.

Tijdens dit nummer liepen Hans en Britta om het kasteel heen om als Mr. & Mrs. de binnenplaats van het Kasteel een indrukwekkende rentree te maken.  Tijdens de trouwborrel/receptiehebben we uiteraard ons repertoire aangepast aan het gezelschap en alleen internationaal bekende nummers gespeeld.

Het was een hele fijne en relaxte bruiloft. Van baby’s tot ouderen, iedereen had het naar z’n zin. Alles was dan ook tot in de puntjes verzorgd en gestyled door weddingplanner Kim. De decoratie was heel mooi op elkaar afgestemd, er was heerlijk vers fruit water en als alternatief voor een bruidstaart, lagen er allerlei soorten lekkere typische Nederlandse koeken, zoals roze koeken en bastogne koeken, maar de wereldberoemde chocolate chip cookies waren ook present.

Lieve Hans en Britta, wat een mooie bruiloft hadden jullie en wij vonden het erg bijzonder dat wij jullie daarin van dienst mochten zijn. Jullie zijn een prachtig stel en wij wensen jullie ‘AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER’  toe! Liefs Jörgen en Jolanda.

Kasteel Henkenshage bruiloft buiten trouwen

De bruid schreef een review over ons op ThePerfectWedding.nl, deze willen we graag met jullie delen:

“Het was een GEWELDIGE presentatie en het juiste element om de atmosfeer perfect te maken voor onze grote dag! Het gevoel wat Luizter overbrengt door hun muziek laat iedereen met kippenvel achter. De persoonlijke wensen worden 100% omgezet en de communicatie is top, om alles naar wens te plannen. Onze bruiloft was onze droomdag en Luizter heeft perfect erin gepast en duidelijk bijgedragen om het helemaal fantastisch te maken. Kortom – helemaal AWESOME!!!

Britta & Hans”

●      Trouwfotograaf: Marlies Dekker Fotografie

●      Weddingplanner: Kim de Wit – Wit & Weddings

●      Trouwlocatie: Kasteel Henkenshage (Sint-Oedenrode)

Gratis ticket Trouwbeleving on Tour

Zondag 22 januari 2017 spelen Jolanda & Jörgen tijdens de real-life ceremonies van Trouwbeleving on Tour bij Grandcafé Abel. Bruidsparen krijgen een trouwbeleving, verdeeld over 3 trouwlocaties in regio Rotterdam en worden vervoerd van locatie naar locatie. Er zijn nog enkele kaarten à € 15,- per bruidspaar beschikbaar. Wij hebben 1 gratis ticket beschikbaar. Vul via onderstaand formulier jullie gegevens in en maak kans op het gratis ticket. Hopelijk zien we jullie de 22e!

  • Trouwceremonie: Binnenkomst van de bruid
    Trouwceremonie: Binnenkomst van de bruid
  • Het wisselen van de ringen
    Het wisselen van de ringen