Herdenkingsdienst

De herdenkingsdienst kan op verschillende locaties plaatsvinden, zoals in een kerk, bij iemand thuis, in een crematorium of in een uitvaartcentrum. Muziek tijdens deze herdenkingsceremonie zorgt voor verbinding en herkenning. Muziek heeft een belangrijke rol. Het biedt troost, waar woorden tekort komen. Daarnaast helpt het nabestaanden bij het verwerken van de emoties die bij een herdenkingsdienst naar boven komen. Luizter helpt u graag mee om de muziek op een troostende en unieke wijze in het programma te verwerken. Hierbij kunt u denken aan muziek die tijdens de uitvaart gespeeld is, muziek ter ondersteuning van een speech of na het opnoemen van de overledenen.

Benieuwd wat Luizter voor u kan betekenen?

Vraag informatie aan

Referentie Muzikale Levensloop – Zuiderbegraafplaats

“Wat jullie met z’n tweeën doen is niet zomaar even wat liedjes zingen en tekst oplezen. Bij jullie komt er zoveel empathie bij kijken en die was op het moment zelf zo voelbaar aanwezig, dat maakte het zo mooi en extra bijzonder.”

Herdenkingsdienst met live muziek

Naast passende live muziek tijdens de herdenkingsdienst kan Luizter ook bijzondere Luizterverhalen vertellen. Een Luizterverhaal is niet zomaar een verhaal, het is een verhaal waarin memorabele momenten met woorden en muziek tot een grote hoogte getild worden. Wanneer wij de herdenkingsceremonie volledig verzorgen maken wij een compleet programma met Luizterverhalen, gedichten en muziek. Regelmatig vertellen we Luizterverhalen die een ‘algemene’ Muzikale Levensloop omschrijven. Anekdotes over afscheid nemen waarin iedereen zich herkent en zich erkent voelt. De vorm van een Luizterverhaal zorgt dat de boodschap ook echt binnenkomt.
Ook kunnen we een Luizterverhaal op maat schrijven, speciaal in het thema van de herdenking.

Bekijk onderstaand videofragment uit onze algemene Muzikale Levensloop.

Bekijk meer video’s

Herdenkingsdienst organiseren met Luizter

Steeds vaker organiseren we voor uitvaartverzorgers & crematoria herdenkingsdiensten, zoals bij CVU Uitvaartzorg, Yardenhuis van Beuningen en Crematorium Zoomstede. U kunt dus zowel als particulier en als bedrijf een herdenkingsdienst organiseren met live muziek of een Luizterverhaal van Luizter. Mocht u meer informatie willen over het organiseren van een herdenkingsceremonie met live muziek, neem van eenvoudig contact met ons op.

Vraag informatie aan

Luizterverhaal tijdens meerdere herdenkingsdiensten van CVU Uitvaartzorg

Jolanda en Jörgen hebben meerdere herdenkingsdiensten mede vormgegeven. Zo ben ik erg onder de indruk van hun Muzikale Levensloop, waarbij stukjes tekst worden afgewisseld met korte fragmenten van toepasselijke liedjes. Ook hebben zij deze avonden liederen en muzikale fragmenten ten gehore gebracht die tijdens de uitvaartdiensten waren gezongen en dit was voor de nabestaanden die aanwezig waren een emotionele herkenning. Toen tijdens de rozenceremonie Jörgen inzette met de melodie van “The Rose”, was dit voor velen een emotioneel moment, oftewel een zogenaamd “kippenvelmoment”.

Ik kan alleen maar aanbevelen: ”Luister naar Luizter”, dan weet u wat ik bedoel.”

Heidi Hendricks
Uitvaartverzorgster CVU Uitvaartzorg

Bekijk meer referenties